25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ομολογία της μνημονιακής αποτυχίας από Ντάισελμπλουμ μετά από σκληρή κριτική του Νότη Μαριά

Ημερομηνία:

Αναγκάστηκε να ομολογήσει την πλήρη αποτυχία των μνημονίων στην Ελλάδα ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά από σκληρό σφυροκόπημα από τον Νότη Μαριά στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

O Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, κατηγόρησε τον Ντάισελμπλουμ για «επιλεκτική μνήμη» μια και στην εισήγηση του ξέχασε να αναφέρει ότι στην Ελλάδα το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ότι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%, ότι η ανεργία αφού χτύπησε ταβάνι στο 27% και τώρα κινείται αρκετά ψηλά γύρω στο 20% και ότι πετσοκόπηκαν μισθοί και συντάξεις.

Μάλιστα, ο Νότης Μαριάς κάλεσε τον Ντάισελμπλουμ να κάνει την αυτοκριτική του και να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό μια και τα μνημόνια έσωσαν τις τράπεζες και όχι την ελληνική οικονομία, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ ομολόγησε πρόσφατα.

Σε μια ασυνήθιστη δήθεν «κρίση συνείδησης» ο Ντάισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι τα μνημόνια διέσωσαν τις Τράπεζες και μάλιστα τους ξένους επενδυτές (5.05’), ενώ βέβαια δεν αρνήθηκε τις ευθύνες του για τις δυσμενείς κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων που φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό. Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα (5.40’) αναφώνησε ο Ντάισελμπλουμ!!! επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε πειραματόζωο των δανειστών.

Τέλος, στην ερώτηση του Νότη Μαριά για την δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών με 4,5 δις ευρώ από τα 25 δις ευρώ που θα περισσέψουν από το τρίτο δανειακό πακέτο ο Ντάισελμπλουμ, παρότι έδειξε να μην συμφωνεί με κάτι τέτοιο, πέταξε εντούτοις  το μπαλάκι στην Αθήνα ισχυριζόμενος ότι ο τρόπος αξιοποίησης του υπολοίπου του τρίτου δανείου ανήκει στην αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία μπορεί να αποφασίσει για το πως θα αξιοποιηθεί αυτό το ποσό, εάν δηλαδή θα πάει για στήριξη κοινωνικών μέτρων, επενδύσεων  κλπ ή δεν θα χρησιμοποιηθεί καν προκειμένου να μην αυξηθεί το δημόσιο χρέος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...

Το Κόσοβο, η Ντόρα, οι Αμερικανοί με τη βάση τους κι ένας ορατός κίνδυνος για την Ελλάδα…

Η έκθεση/εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του...