27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας Μεταναστών Χανίων από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Ημερομηνία:

Η Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανίων είναι μία νέα κίνηση από μετανάστες για τα δικαιώματα των μεταναστών, κοινωνικά, πολιτικά, εργασιακά που έκανε την εμφάνισή της σχετικά πρόσφατα και με πορεία στους δρόμους των Χανίων.

Χθες, παρέδωσαν κείμενο – ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση «την άμεση κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, ενός νομοθετήματος που θα θέτει συνολικά μια νέα και επικαιροποιημένη ανοιχτή διαδικασία νομιμοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη το νομικό, οικονομικό, πολιτικό και ηθικό έλλειμμα μιας Πολιτείας, η οποία διατηρεί τόσες χιλιάδες ανθρώπων σε καθεστώς ουσιαστικά μη-πολίτη»

Στο κείμενο πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια από την τελευταία φορά που ψηφίστηκε νόμος από το ελληνικό κοινοβούλιο, που να ανοίγει διαδικασίες νομιμοποίησης για τους χιλιάδες των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Στα δέκα αυτά χρόνια χιλιάδες μετανάστες έχουν παραμείνει στο περιθώριο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής, ως πολίτες β’ κατηγορίας, έρμαιοι κάθε είδους εκμετάλλευσης, εξαιτίας ακριβώς αυτής της απροθυμίας του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει την νόμιμη παρουσία τους στη χώρα, αποδίδοντάς τους ίσα δικαιώματα με τον γηγενή πληθυσμό.

Θεωρούμε πως απευθυνόμαστε σε μια κυβέρνηση που δεν χρειάζεται να της αναλύσουμε διεξοδικά – σε αυτήν την έκκλησή μας – τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε. Οι διαστάσεις αυτής της φοβερής ανισότητας και της συνεπακόλουθης εκμετάλλευσης που υφίσταται ο μεταναστευτικός κόσμος.

Ζητούμε από την κυβέρνηση την άμεση κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, ενός νομοθετήματος που θα θέτει συνολικά μια νέα και επικαιροποιημένη ανοιχτή διαδικασία νομιμοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη το νομικό, οικονομικό, πολιτικό και ηθικό έλλειμμα μιας Πολιτείας, η οποία διατηρεί τόσες χιλιάδες ανθρώπων σε καθεστώς ουσιαστικά μη-πολίτη, λαμβάνοντας επίσης υπόψη και τις ολοένα και πιο πολύ συρρικνούμενες αντοχές τους σε αυτήν την απερίγραπτη αδικία. Ζητούμε δικαιοσύνη, ζητούμε αξιοπρέπεια.

Ζητάμε από το το δημοτικό συμβούλιο χανιών να στηρίξει το αίτημα μας για “μια νέα και επικαιροποιημένη ανοιχτή διαδικασία νομιμοποίησης” και ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους επιθυμούν να φύγουν από την Ελλάδα ,και να στείλει ένα σχετικό ψήφισμα στήριξης προς την Υπουργό Μετανάστευσης

Με τιμή,

Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...

Σκανδαλίδης από Ηράκλειο: Το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την πρωτιά στην Κρήτη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς η...

Περιφέρεια Κρήτης: Αυξημένες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού...