15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οργάνωση δίχως όνομα ανέλαβε την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με μία ανώνυμη προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο candiaalternativa.info οργάνωση δίχως όνομα αναλαμβάνει την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Χανιά σε “ένδειξη αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας”.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη εμπρηστική επίθεση μέσα σε λίγες ημέρες στα Χανιά αφού λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δίχως πάντως να προκληθούν μεγάλες ζημιές. Στην ανακοίνωσή τους αφού τάσσονται απέναντι στη δικαστική εξουσία ζητούν την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των απεργών πείνας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κάθε κοινωνία που θα οικοδομήσετε θα έχει τα όρια της. Και έξω από τα όρια κάθε κοινωνίας,οι ανυπότακτοι και ηρωικοί αλήτες θα περιφέρονται με τις άγριες και παρθένες σκέψεις τους…σχεδιάζοντας ακόμα νέα και φρικτά ξεσπάσματα εξέγερσης»

(Ρέντσο Νοβατόρε)

Η εξουσία θα παραμένει για πάντα εξουσία. Ό,τι προσωπείο και να έχει δεν σταματάει ποτέ να διεγείρεται από τα φοβισμένα μάτια όσων κοιτάνε εκλειπαρώντας για ελάχιστες ηλιαχτίδες στην κενή και άχρωμη καθημερινότητά τους. Όσο για τους σημερινούς μας δυνάστες, αυτό το γνωρίζουν καλά. Γνωρίζουν ότι για να επιφέρουν την κοινωνική συναίνεση αρκεί να ταΐσουν τους υπηκόους τους με φρούδες ελπίδες αλλαγής. Η δικαστική εξουσία ως μία άλλη ιερά εξέταση αντί να καίει τους ανυπότακτους, τους θάβει στα βαθύτερα μπουντρούμια του «σωφρονιστικού» συστήματος. Ξεχνάνε όμως ότι όσο υπάρχει καταπίεση, θα υπάρχουν και αυτοί οι τρελοί, οι απροσάρμοστοι, αυτοί που δεν συμβιβάζονται με τους κανόνες και κόντρα στους καιρούς δε θα σταματήσουν να διεκδηκούν τα πάντα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 5/3 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στον προθάλαμο του κεντρικού κτηρίου της τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της πόλης. Η κίνηση αυτή ήταν μία έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας οι οποίοι παλεύουν για:

  • Την καταργηση του άρθρου 187 και 187Α
  • Την καταργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο»)
  • Την καταργηση των φυλακών τύπου Γ.
  • Την κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA
  • Την πρόσβαση κι ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης τους κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί
  • την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων
  • Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού προκειμένου να μπορεί να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται.

Στη μέχρι τώρα βασανιστική αναμονή και προσπάθεια φυσικής,ηθικής και ψυχολογικής εξόντωσης των απεργών πείνας καθώς και ό,τι συμβεί από δω και πέρα, οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι σαδιστές της δικαστικής εξουσίας και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο…

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΡΝΑ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

"google ad"

Όνομά μας, η δράση μας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ