15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οργή Δημάρχου Χανίων για την κατάληψη στο Δημαρχείο: “Κάποιοι νεκρώνουν το Δήμο Χανίων, κάποιοι αγνοούν τους δημοκρατικους θεσμούς, δίχως να έχουν καταθέσει κανένα απολύτως αίτημα. Τέρμα πια στην ασυδοσία”

Ημερομηνία:

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης μετά την κατάληψη που προχώρησε ομάδα πολιτών που υποστηρίζει την κατάληψη Rosa Nera στο Δημαρχείο Χανίων.

Στη συνέντευξη ο κ. Σημανδηράκης εξέφρασε την οργή του για μία κατάληψη η οποία, όπως είπε, πραγματοποιείται δίχως να υπάρχει κανένα αίτημα προς τη δημοτική αρχή ενώ, όπως σημείωσε, η κατάληψη έχει ως αποτέλεσμα τη νέκρωση όλων των λειτουργιών του δήμου.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Κάποιοι νεκρώνουν το Δήμο Χανίων, κάποιοι αγνοούν τους δημοκρατικους θεσμούς, δίχως να έχουν καταθέσει κανένα απολύτως αίτημα.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει. Η κατακραυγή γι’ αυτή την ασυδοσία κάποιων θα έρθει πρώτα από την ίδια την κοινωνία και πιστεύω ότι θα το αποδείξει και το επόμενο διάστημα.

Τέρμα πια σε αυτές τις πρακτικές.

Τέρμα πια στην ασυδοσία.”

Πιο αναλυτικά, ο Δήμαρχος Χανίων είπε τα εξής:

Κλείνουμε αυτο τον χρόνο με μια θλιβερή κατάσταση. Κλείνουμε αυτό τον χρόνο οχι από εκεί που οι πολίτες επέλεξε να είμαστε, από εκει που ορίζει να βρισκόμαστε η δημοκρατία.

Βρισκόμαστε σήμερα εκτός Δημαρχείου. Η δημοτική αρχή, οι λειτουργίες του Δήμου Χανίων βρίσκονται υπό αναστολή.

Ο Δήμος Χανίων δε μπορεί να λειτουργήσει.

Καλείται να αντιμετωπίσει μία κατάσταση που ερχεται από το παρελθόν.

Μία κατάσταση που η κοινωνία μας ανέχτηκε. Όλοι μας φέρουμε την ευθύνη και εκθρέψαμε μία ανομία μειοψηφιών που θεώρησαν και κατάφεραν στο παρελθόν να κινούνται εκτός νόμου.

Μειοψηφιων με την ανοχή πολλών που κατάφεραν να πιστέψουν ότι μπορούν να ακυρώσουν και να καταλύσουν οτι σημαντικότερο έχουμε ως κοινωνία. Και αυτό είναι η δημοκρατία.

"google ad"

Ο δήμος Χανίων δινει δεκάδες αγώνες καθημερινά μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου Χανίων, μαζί με όλες τις υπηρεσίες. Αντιμετωπίζουμε τη γραφειοκρατία, την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση για να είμαστε δίπλα στους πολίτες.

Δυστυχώς οι μειοψηφίες αυτές αισθάνονται τόσο ισχυρές που σήμερα κατέλαβαν το Δημαρχείο Χανίων, το πιο ισχυρό κομάτι της δημοκρατικής λειτουργίας, θεωρώντας ότι βάζουν απέναντι τη δημοτική αρχή, θεωρώντας ότι βάζουν απέναντι τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Βάζουν έτσι όμως απέναντι την ίδια την κοινωνία.

Καταδικάζω απερίφραστα την ενέργεια αυτή.

Δηλώνω στους καταληψίες ότι τετοιες κινήσεις έρχονται απέναντι από την κοινωνία.

Με μία κοινωνία που τους ανέχεται σιωπηρά. Ανέχεται τους βανδαλισμούς σε μνημεία και κτίρια της πόλης. Ανέχεται τους βανδαλισμούς με οποιονδήποτε τρόπο θεωρούν κάποιοι λίγοι ότι μπορούν να απαξιώσουν τη δημοκρατία μας.

Κι αυτή η σύγκρουση της θλιβερής μειοψηφίας με την κοινωνία δεν μπορεί να μας αφήνει αμέτοχους.

Έχω επικοινωνήσει με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Κανείς δεν πρέπει να κάνει ήρωες αυτή τη στιγμή αυτούς τους ανθρώπους. Κανείς αυτή τη στιγμή δεν επιδιώκει την αυτονόητη κατά τα άλλα επιλογή του δήμου να καλέσει την αστυνομία να εκκενώσει το κτίριο. Γιατί το κτίριο δεν είναι του Δημάρχου ή της δημοτικής αρχής.

Το κτίριο αυτό είναι της κοινωνίας και μέσα από τις λειτουργίες αυτού του κτιρίου θα πρέπει να λειτουργήσει η κοινωνία. Θα πρέπει να προετοιμαστούν τα σχολεία για τη Δευτέρα, μια πάρα πολύ δύσκολη και δαιδαλώδη διαδικασία που δε μπορεί να προχωρήσει.

Θα πρέπει να λειτουργήσουν όλες οι κοινωνικές δομές και να εξυπηρετηθούν οι ευάλωτες ομάδες. Θα πρέπει να λειτουργήσει η κάθε υπηρεσία που συντελεί στην εύρυθμη λειτουργίας της κοινωνίας ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές, τις κρίσιμες στιγμές που όλοι περνάμε.

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα και ένα καταστροφικό καλοκαίρι για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Θα ήθελα να γίνει κατανοητό στην κοινωνία, στους πολίτες των Χανίων ότι η ανομία έχει όρια και τα όρια τα βάζει ο νόμος αλλά και η ίδια η κοινωνία με την αντιμετώπιση που πρέπει να έχει σε αυτές τις μειοψηφίες.

Για δεκαετίες εκθρέψαμε αυτή την ανομία όμως σήμερα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Πολύ περισσότερο όταν στην παρουσία μου στο δημοτικό συμβουλίου Χανίων και στο απλό ερώτημα ποιο είναι το αίτημά σας προς τον Δήμο Χανίων η απάντηση ήταν αφοπλιστική: “Δεν έχουμε αίτημα από το Δήμο Χανίων”

Κάποιοι νεκρώνουν το Δήμο Χανίων, κάποιοι αγνοούν τους δημοκρατικους θεσμούς, δίχως να έχουν καταθέσει κανένα απολύτως αίτημα.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει. Η κατακραυγή γι’ αυτή την ασυδοσία κάποιων θα έρθει πρώτα από την ίδια την κοινωνία και πιστεύω ότι θα το αποδείξει και το επόμενο διάστημα.

Τέρμα πια σε αυτές τις πρακτικές.

Τέρμα πια στην ασυδοσία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ