15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οργή του Γιώργου Αρχοντάκη για τις εφημερίες

Ημερομηνία:

Η κατανομή των πιστώσεων για τις εφημερίες αδικεί κατάφωρα το Νοσοκομείο Χανίων που εφημερεύει καθημερινά, τόνισε στο Flashnews.gr, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ.Γιώργος Αρχοντάκης, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε για τρία ακόμη χρόνια.Συγκεκριμένα, με πρόσφατη απόφασή του , ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ.Αντώνης Γρηγοράκης, ανανέωσε την θητεία του κ.Αρχοντάκη καθώς, όπως γράφει στην απόφαση
«συμφωνώ με την πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου και την εισήγηση του Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και συνεκτιμώ την επιστημονική επάρκεια, το
ήθος, την διοικητική ικανότητα, το επιστημονικό και ερευνητικό έργο, την συμπεριφορά προς τους ασθενείς, το κύρος και το πνεύμα συνεργασίας αφ’ ενός με την Διοίκηση του Νοσοκομείου αφ’ ετέρου με το επιστημονικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου, του ιατρού Αρχοντάκη Γεωργίου, δεδομένης και της πρόσφατης εμπειρίας του ως απερχόμενος Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας, συνηγορώ στην άποψη ότι ο εν λόγω ιατρός μπορεί να ηγηθεί εκ νέου της Ιατρικής Υπηρεσίας και να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της».
Ερωτώμενος από το Flashnews.gr για τους στόχους του στην νέα τριετία, ο κ.Αρχοντάκης είπε :
“Στόχος είναι να βρεθούν οι γιατροί και να επανδρωθεί ξανά το Νοσοκομείο και τα ΤΕΠ και οι κλινικές και τα Κέντρα Υγείας, χωρίς προβλήματα και χωρίς να είναι σε βάρος των γιατρών αυτή η κατάσταση.
Επίσης πρέπει να υπάρχει εργασιακή ειρήνη καθώς η φτώχεια έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα μεταξύ και του νοσηλευτικού προσωπικού και των γιατρών.
Πιστεύω ότι μπορεί να το καταφέρουμε”.

Οργή για την κατανομή των πιστώσεων για τις εφημερίες
Στο μεταξύ σε ότι αφορά στην κατανομή των πιστώσεων για την πληρωμή των εφημεριών, ο κ.Αρχοντάκης «άστραψε και βρόντηξε» λέγοντας χαρακτηριστικά :
«Το Νοσοκομείο Χανίων είναι το πιο αδικημένο, συγκριτικά με αντίστοιχα του Ηρακλείου αλλά και όλη η Κρήτη συγκριτικά με την Αθήνα ή άλλες Περιφέρειες.
Σκεφτείτε ότι είμαστε ένα εκατομμύριο ευρώ πίσω, τα Χανιά που είμαστε σε καθημερινή εφημερία.
Είναι μια φοβερή κατάσταση. Δεν ξέρω αυτοί που τα καθορίζουν αυτά από το Υπουργείο εάν έχουν έστω και το στοιχειώδες μυαλό για να ξέρουν τι γίνεται.
Δεν μπορεί ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά να παίρνει τα μισά χρήματα από άλλα όπως του Ηρακλείου ή των Αθηνών.
Μιλάμε για τρομερές ανισότητες και πρέπει όλοι οι Χανιώτες να διεκδικήσουμε, γιατί εάν δεν διεκδικήσεις δεν γίνεται τίποτα πλέον».

Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...