16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οργανωτικά μέτρα για την πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στη διαθεσιμότητα και συλλαλητήριο στην Αγορά, αύριο Πέμπτη στις 12.30μμ

Ημερομηνία:

  1. Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης ενάντια στις διαθεσιμότητες στις 14 και 15/11, το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε συνεννόηση με τις τοπικές επιτροπές αγώνα και την ΟΛΜΕ,  οργανώνουν τη μετάβαση στην Αθήνα των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Τα έξοδα θα καλυφθούν από την ΟΛΜΕ. Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να πάνε στην Αθήνα παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο ή το Γραμματέα της ΕΛΜΕ μέχρι την Τετάρτη στις 2μ.μ, ώστε να εκδοθεί ομαδικό εισιτήριο με το πλοίο, το κόστος του οποίου θα καλυφθεί απ την ΟΛΜΕ.
  2. Η επιτροπή αγώνα μαζί με το ΔΣ θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν για την επιτυχία τόσο αυτής της κινητοποίησης, όσο και γενικότερα στο πλαίσιο των άλλων δράσεων και κινητοποιήσεων των ΕΛΜΕ.
  3. Για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη των προβλημάτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ  καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές να αποστείλουν στο mail της ΕΛΜΕ, μέχρι την Τετάρτη 13/11/13 στοιχεία από τα σχολεία για τα κενά εκπαιδευτικών και για τον αριθμό των μαθητών που είχαν γραφτεί στους τομείς που τελικά δεν λειτούργησαν λόγω της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.
  4. Λόγω της έκδοσης θετικών προσωρινών αποφάσεων από τα δικαστήρια που ορίζουν την επιστροφή των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα στα σχολεία και προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση 14 και 15/11 στην Αθήνα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ:
  • Κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας στο 2ο τρίωρο κάθε βάρδιας για τις 14 και 15/11.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων κηρύσσει στάση εργασίας, το 1ο τρίωρο σε όλες τις βάρδιες για τις ίδιες ημέρες. Οι στάσεις εργασίας αφορούν τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και έχουν επιστρέψει στα σχολεία με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

Τέλος η ΕΛΜΕ Χανίων διοργανώνει συγκέντρωση στα Χανιά την ίδια μέρα και ώρα με την πανελλαδική κινητοποίηση:  ΠΕΜΠΤΗ 14/11

Συλλαλητήριο στην Αγορά, στις 12.30 μμ, με δίωρη στάση εργασίας (12 -2 μμ)

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο πρόεδρος: Ι. Τσαμαντάκης
Ο γεν. γραμματέας: Φ. Μπιχάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...