22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης

Ημερομηνία:

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκε ως νέος υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας, ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ Nαύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ.Αποστολάκης έδωσε θρησκευτικό όρκο ενώπιον του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου και εν συνεχεία υπέγραψε το Πρωτόκολλο διορισμού του.

Ακολούθησαν οι εθιμοτυπικές φωτογραφίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, καθώς και με την σύζυγο και τον γιο του κ. Αποστολάκη, που παρέστησαν κατά την τελετή ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η πρώτη φορά από το 1990 και την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα με τον Θεόδωρο Ντεγιάννη που αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων αναλαμβάνει το υπουργείο, μετά από τους Φράγκο Φραγκούλη στην υπηρεσιακή του 2012 και τον Ιωάννη Γιάγκο στην υπηρεσιακή του 2015, για διάστημε ενός μήνα έκαστος, πριν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.

Τελευταία, ο Ευ. Αποστολάκης συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας με δήλωσή του για την «κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται και η κυβέρνηση» στα ελληνοτουρκικά, όταν διαμήνυσε πως «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε», απαντώντας σε σειρά προκλητικών δηλώσεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης τέθηκε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, από τον Μάρτιο του 2013 βρισκόταν στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ