14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΟΤΟΕ: 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις – Η Τράπεζα Πειραιώς απειλεί τους εργαζόμενους να μην κατέβουν σε απεργία

Ημερομηνία:

Απεργούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι μετά από σχετική απόφαση της ΟΤΟΕ και καλούν σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στη 1 το μεσημέρι.

Η ΟΤΟΕ σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, προκήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Παντραπεζική Απεργία διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς. «Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει σε επιχειρηματικές «ζαριές» και business plans με τη δουλειά, την οικογένεια και τις ζωές μας! Είναι, λοιπόν, δυνατό να ανεχθούμε απολύσεις σήμερα, που η Οικονομία ανακάμπτει και οι Τράπεζες διαβεβαιώνουν για την ισχυροποίηση και την επιστροφή τους στην κερδοφορία;»

Παρά την απεργία, ωστόσο, αναμένεται αρκετά  καταστήματα τραπεζών να λειτουργήσουν κανονικά με την ομοσπονδία να καταγγέλλει ότι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς απειλούνται από τη διοίκησή της να μην κατέβουν σε απεργία.

Εξώδικο ΟΤΟΕ

Η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων απέστειλε εξώδικο σε βάρος της συγκεκριμένης τράπεζας, σημειώνοντας τα εξής:

«Τονίζεται ότι η συμπεριφορά αυτή προσκρούει ευθέως στις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 του ν. 1264/1982 και μάλιστα συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη, με βάση το άρθρο 23  του ίδιου νόμου.

Καλείται η Τράπεζα – και τα στελέχη της, για τη δική τους νομική προστασία – να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια παρέμβασης και παρακώλυσης στην άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία.

Η ΟΤΟΕ επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προάσπισης των δικαιωμάτων της ίδιας, των Συλλόγων-μελών της και των εργαζομένων που εκπροσωπεί.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...