21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Ουαί, γραμματείς και φαρισαίοι”: Το Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου θυμίζει ότι οι φορείς του Συντονιστικού Φορέων Κρήτης ήθελαν “ΝΑΙ” πάση θυσία

Ημερομηνία:

Μια σκληρή ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέσω της οποίας επιτίθεται στους φορείς του του Συντονιστικού Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων Ηρακλείου κατηγορώντας τους για υποκρισία. Πιο συγκεκριμένα, με την ανακοίνωσή του καταγγέλλει τους φορείς 1) Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, 2) Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η, 3) Συντονιστικό Αγροτών, 4) Εμπορικός Σύλλογος, 5) Φαρμακευτικός Σύλλογος, 6) Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ, 7) Δικηγορικός Σύλλογος, 8) Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, 9) Οικονομικό Επιμελητήριο, 10) ΤΕΕ/ΤΑΚ, 11) Γεωτεχνικό Επιμελητήριο για υποκρισία αφού το κρίσιμο διάστημα του δημοψηφίσματος υποστήριξαν με σθένος τη θέση του “ΝΑΙ” με κάθε κόστος ενώ σήμερα με ανακοινώσεις τους και ως Συντονιστικό μιλούνε για τις καταστροφικές συνέπειες “με την εφαρμογή των επαίσχυντων όρων των μνημονίων”

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα εξής:

ΟΥΑΙ! ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ

Όταν το θράσος περισσεύει…

Καλούσατε να στηριχθεί πάση θυσία” το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ώστε να μείνει η Ελλάδα στο €υρώ και την €.€. με ΚΑΘΕ κόστος. Πιο πριν φωνάζατε ότι έπρεπε να γίνουν αυτές οι αλλαγές και μάλιστα έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό και να τις είχαμε κάνει και μόνοι μας. Δεχτήκατε και στηρίξατε την διάλυση των ταμείων, επιδοτήσατε κάποιοι, με χρήματα του ΤΣΜΕΔΕ τράπεζες και μέσω αυτών μεγαλοεργολάβους.

Και τώρα;; Έρχεστε ως φωστήρες που έχουν σχέδιο διάσωσης της «Χώρας». Εσείς που περήφανα συμμετείχατε τότε στα Κέρδη, τώρα φτιάχνετε «συντονιστικό παραγωγικών και επιστημονικών φορέων* στο Ηράκλειο» για οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές(!). Ονομάζοντας τις εργοδοτικές ενώσεις παραγωγικούς φορείς(!).Και μάλιστα καλώντας τους διευθύνοντες του σάπιου πολιτικού συστήματος, τους ίδιους που ψήφισαν και εφαρμόζουν την ταφόπλακα κάθε έννοιας κοινωνικού κράτος και εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος, να σώσουν αυτοί οι ίδιοι, εισακούοντας τις πεφωτισμένες συμβουλές σας, τη «Χώρα και τη Δημοκρατία»(!) ανατρέποντας τις επαίσχυντες πολιτικές(!).

Πόσο πιο ξεδιάντροπα μπορούν εκπρόσωποι της «εργατικής» τάξης να συμμαχήσουν με την εργοδοσία και τους εκπροσώπους της δεχόμενοι να γίνουν η κολυμπήθρα του Σιλωάμ; «Κοινωνικοί εταίροι» γαρ, σ’ ένα τραπέζι όπου οι λίγοι τρώνε βασιλικά και οι από κάτω γλύφουν κόκαλα και τρώνε τα ψίχουλα που ίσως πέσουν στο πάτωμα.

Μετέχετε σε συντονιστικά με στόχο να σώσετε την “μικρομεσαία επιχειρηματικότητα” παραβλέποντας προφανώς ότι στο όνομα της επιχειρηματικότητας, της «ελευθερίας» της, της «δυναμικής» της, της «αγοράς» πετσοκόβουν τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία, τα δικαιώματα μας στην υγεία, την παιδεία, στον συνδικαλισμό, τον ελεύθερο χρόνο, την ίδια την ζωή! Παραβλέποντας ότι από εργαζόμενοι γίναμε «απασχολήσιμοι» και «ωφελούμενοι» που μοιράζονται την κάθε θέση εργασίας σε 5μηνα. Λίγη δουλειά, λίγη ζωή για όλους… Δεν είναι το πρόβλημα μας ότι είναι ακριβές η ιδιωτική παιδεία και υγεία. Το πρόβλημα είναι ότι φροντίζετε να υπάρχει η ανάγκη τους!

Φτάνει πια!

OXI άλλοι αυτόκλητοι σωτήρες.

-ΟΧΙ άλλο κάρβουνο στις σάπιες μηχανές του συστήματος.

-ΟΧΙ στους νεροκουβαλητές των νερόμυλων των «αφεντάδων»

-ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί!

-ΔΕΝ έχουμε κοινά συμφέροντα!

"google ad"

-ΔΕΝ θα πληρώσουμε μαζί την κρίση των κερδών σας!

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ:

-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

-ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ, Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ/ΑΝΕΡΓΟΣ/ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΕΝΑΝ ΧΤΥΠΑΝΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!

Τι έλεγε το ψήφισμα του Συντονιστικού

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 10 Νοεμβρίου με ψήφισμα τους οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς καλούσαν σε συμμετοχή στην απεργία σημειώνοντας τα εξής:

Tο περασμένο Σάββατο 07.11.15 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα «Στρατής Περγαλίδης» του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων του Ν. Ηρακλείου, με θέμα «Η οικονομική καταστροφή του παραγωγικού ιστού που έχει συντελεστεί   τα τελευταία χρόνια στην Χώρα μας, με την εφαρμογή των επαίσχυντων όρων των μνημονίων».  

Αναλυτικά οι φορείς που μετείχαν ήταν :
1) Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου     
2) Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.
3) Συντονιστικό Αγροτών
4) Εμπορικός Σύλλογος
5) Φαρμακευτικός Σύλλογος
6) Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ
7) Δικηγορικός Σύλλογος
8) Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο
9) Οικονομικό Επιμελητήριο
10) ΤΕΕ/ΤΑΚ
11) Γεωτεχνικό Επιμελητήριο

Οι παραπάνω φορείς και μετά από διαλογική συζήτηση κατέληξαν στο παρακάτω κοινό ψήφισμα.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πρωτίστως η Χώρα μας δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό. Οι δανειστές θέτουν όρους εφαρμόζοντας ένα οικονομικό μοντέλο, το οποίο απαξιώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί αποσταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος με αντιαναπτυξιακές συνθήκες,  εκτοξεύει την ανεργία, αποδομεί την ιδιοκτησία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αποσαθρώνει την κοινωνική συνοχή, καταργεί κάθε κοινωνική προστασία  των πολιτών, γκρεμίζει την κοινωνική ασφάλιση και το κράτος πρόνοιας και μετατρέπει την Κυβέρνηση σε απλούς εντολοδόχους και διεκπεραιωτές, καταλύοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας.

Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση «κωφεύει» και δεν εισακούει τις προτάσεις μας, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα και οι οποίες αποσκοπούν σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο με στόχο την στήριξη του πρωτογενή τομέα και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. 

Το νέο μνημόνιο αποτελεί την «ταφόπλακα» για όλη την κοινωνία, ελλοχεύει τον κίνδυνο για παραπέρα αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά προπάντων ελλοχεύει τον κίνδυνο της αύξησης των  ακραίων και φασιστικών αντιλήψεων, που μπορεί να οδηγήσουν στην αποσάρθρωση της κοινωνικής συνοχής και στην δημιουργία ακραίων καταστάσεων και αποσταθεροποίησης της χώρας μας.

Καλούμε όλο το πολιτικό σύστημα, τους Ευρωβουλευτές, τους Βουλευτές του Ν. Ηρακλείου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των ιστορικών στιγμών που διανύουμε και επιτέλους να δώσουν πραγματικές λύσεις για την σωτηρία της Χώρας και της Δημοκρατίας.

Αποφασίστηκε:

Η διατήρηση του παραπάνω συντονικού οργάνου και μετά την απεργία της 12ης Νοεμβρίου, με σκοπό την δημιουργία συντονισμένων ενεργειών με αποδέχτες την Κυβέρνηση, τους τοπικούς Βουλευτές, τους Ευρωβουλευτές και την Ευρωβουλή καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση, έως ότου ανατραπούν όλες αυτές οι επαίσχυντες πολιτικές.

Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ανάλογη συνάντηση των Πανελλαδικών οργάνων μας και τέλος αποφασίστηκε ότι,    

Όλοι οι φορείς μετέχουμε και στηρίζουμε την Γενική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου και καλούμε όλους στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...