21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ουδείς ένοχος στη δίκη των 82 Κρητικών για την εγκληματική οργάνωση – Αθώος και ο κατηγορούμενος για τον σχεδιασμό τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στον Π. Πολάκη

Ημερομηνία:

Δύο μήνες διήρκησε η ακροαματική διαδικασία και με την ολοκλήρωσή της, βρήκε όλους τους κατηγορούμενους αθώους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων στα Χανιά με το δικαστήριο να βρίσκει τους 82 κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αθώους.

Στις ατομικές επιμέρους κατηγορίες κάποιοι βρέθηκαν ένοχοι, όμως όλες οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι με αναστολή μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Αθώος κηρύχθηκε και ο κατηγορούμενος που σχεδίαζε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αμάξι του Παύλου Πολάκη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος των Σφακίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι 82 δικάστηκαν για την υπόθεση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε εξαρθρωθεί το 2014 για ναρκωτικά, εκβίαση και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Οι εμπλεκόμενοι ήταν κυρίως από Ρέθυμνο και Χανιά με επίσης συμμετοχή κατηγορουμένων από Ηράκλειο και Λασίθι.

Μιλάμε για την δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν σε ολόκληρη την Κρήτη ενώ έκαναν και «καταδρομικές» εξορμήσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ληστείας που σχεδίαζαν σε βάρος μεγάλου επιχειρηματία της βορείου Ελλάδος με τους εμπλεκόμενους να μεταμφιέζονται σε …παπάδες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2014.

Μεταξύ των υποθέσεων που απασχόλησαν την ακροαματική διαδικασία περιλαμβάνονται: η ένοπλη επίθεση εναντίον κατοικίας Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία, η απόπειρα ανατίναξης του σπιτιού και του Ι.Χ. του τότε δημάρχου Σφακίων και σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, υπόθεση μεγάλης χασισοφυτείας 1.500 δενδρυλλίων που είχε εντοπιστεί το 2012 στο Άνω Βαλσαμόνερο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...