16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ουδείς θέλει να φιλοξενήσει τους 65 μετανάστες των Σφακίων

Ημερομηνία:

Μπάχαλο με τους μετανάστες που εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί σε ιστιοφόρο στον Όρμο Φοίνικα. Ο Δήμος Σφακίων λέει ότι δεν έχει μέρος το οποίο να μπορεί να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς τους μετανάστες ενώ ο Δήμος Χανίων λέει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει άλλους μετανάστες αφού ήδη και ο χώρος του κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι φιλοξενεί 40 άτομα.

Πρόκειται για περίπου 65 μετανάστες μεταξύ αυτών και 5 ανηλίκων οι οποίοι πραγμαρικά στοιβάχθηκαν σε ένα μικρό ιστιοφόρο σκάφος και που διασώθηκαν από δυνάμεις του λιμενικού μετά από μία ριψοκίνδυνη και περιπετειώδη προσπάθεια.

Αυτή τη στιγμή, οι μετανάστες παραμένουν στα Σφακιά δίχως ουδέις όμως να γνωρίζει τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Ο Δήμος Σφακίων πάντως σε συνεργασία με το Λιμενικό προσπαθεί να διασφαλίσει την παροχή αρχικά μασκών αλλά και φαγητού και νερού.

Πάντως, από την πλευρά του Δήμου Χανίων σημειώνουν ότι το βάρος των μεταναστών θα πρέπει να το αναλάβουν από κοινού όλοι οι δήμοι του νομού και όχι μόνο ο Δήμος Χανίων καλώντας την Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβει τις ευθύνες της προτού τα πράγματα χειροτερεύσουν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ