27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

«Οχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών

Ημερομηνία:

Όχι στο αίτημα του Σάββα Ξηρού που ζητούσε αποφυλακιστεί με όρους για λόγους υγείας απάντησε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά.

Οι δικαστές έκριναν, ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή και να εκτίσει 25 πραγματικά χρόνια ποινής πριν βγει από τη φυλακή, αν και δέχθηκαν, ότι πράγματι έχει προβλήματα υγείας και εμπίπτει στο άρθρο 110Α του ποινικού κώδικα.

Υπέρ της απόρριψης του αιτήματος του Σάββα Ξηρού, που έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, είχε ταχθεί και ο αντεισαγγελέας εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος είχε υποστήριξε, ότι δεν μπορεί να επικαλεστεί τις διατάξεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας λόγω των πολλών ισοβίων στα οποία και έχει καταδικαστεί.

Σημείωνε δε ο εισαγγελέας, ότι αν ο Σάββας Ξηρός αφεθεί ελεύθερος, με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μεταμεληθεί μέχρι σήμερα «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν…”όπως τόνιζε στην εισαγγελική πρόταση, “θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής,  αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...