28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ο «Δήμος Ενεργών Πολιτών» ζητά να συζητηθεί το θέμα του αμίαντου στο παλιό νοσοκομείου στο Δ.Σ. Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Προς  την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Κυρία πρόεδρε

Με αίτηση της παράταξής μας προς εσάς και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στις 1-7-2013, ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα της απομάκρυνσης του αμιάντου από το παλιό νοσοκομείο Χανίων  στο δημοτικό μας συμβούλιο,  σαν ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για την δημόσια υγεία.  Ταυτόχρονα σε εκτεταμένη δημόσια δήλωση  του επικεφαλής της παράταξης κ. Βάμβουκα Τάσου, αναλύθηκαν οι κίνδυνοι που προέκυπταν  από τους μέχρι τότε ανεπίτρεπτους  χειρισμούς  της δημοτικής αρχής που έθεταν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.  Είχαμε δε προτείνει από τότε  την άμεση εμπλοκή του  ειδικού  εργαστηρίου  του Πολυτεχνείου Κρήτης με διευθυντή τον κ. Γιδαράκο,  με τον οποίο είχαμε ήδη  συνομιλήσει και γνωρίζαμε ότι ήταν πρόθυμος να συμβάλει όπως και έχει πράξει σε άλλες  ανάλογες περιπτώσεις.

Ο κύριος δήμαρχος ο οποίος δεν συνηθίζει  να αποφεύγει την δημοσιότητα,  όταν πριν 35 μέρες ρωτήθηκε τι είχε να απαντήσει στις δηλώσεις του κ. Βάμβουκα,  αρνήθηκε να δώσει απάντηση και είπε  ότι θα τοποθετηθεί στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο. Επειδή το πρώτο δημοτικό συμβούλιο ήδη πραγματοποιήθηκε χωρίς να γίνει αυτή  η τοποθέτηση και επειδή το θέμα επανήλθε στην δημοσιότητα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα»,  που φιλοξενούσαν τις απόψεις δύο έγκριτων ειδικών επιστημόνων,  των κ. Γιδαράκου  και Μπούρμπου,  όπου δυστυχώς επιβεβαιώνεται η ορθότητα της παρέμβασής μας,  ζητάμε εκ νέου,  να γίνει συζήτηση  στο  δημοτικό συμβούλιο της 6 Αυγούστου 2013

Πρέπει επιτέλους ο κ. δήμαρχος να ενημερώσει το συμβούλιο και τους δημότες  για τον μέχρι τώρα χειρισμό του θέματος και να δώσει καθαρές εξηγήσεις στα  ερωτήματα που προκύπτουν, α)  αν υπάρχουν υλικά αμιάντου που έχουν ήδη  απομακρυνθεί με μη κανονικές διαδικασίες από το χώρο και αν αυτό ισχύει,  που αυτά  έχουν εναποτεθεί,  β) αν υπάρχουν ανάμεσα στα μπάζα που δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί υλικά αμιάντου,  γ) αν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο  διαδικασίες κατά την αφαίρεση των επικίνδυνων υλικών

Δεν  έχει η δημοτική αρχή  κανένα δικαίωμα να προσπαθεί να αποσιωπήσει το θέμα και να παίζει  με την υγεία των δημοτών και ιδιαίτερα των εργαζομένων και των  περιοίκων.  Πρέπει έστω και καθυστερημένα να αποφύγουμε άλλα λάθη,  που προκάλεσε ο επιπόλαιος χειρισμός από την δημοτική αρχή,  σε ένα ευαίσθητο  για την υγεία θέμα,   σε ένα χώρο μάλιστα που προορίζεται για να προάγει την δημόσια υγεία.

Για την  δημοτική παράταξη

Βάμβουκας  Αναστάσιος ,  Κουρούσης  Χαράλαμπος,  Αλεξανδράκης  Νεκτάριος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ