16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Ηράκλειο: “Πριν ψηφίσετε εσείς, θα πρέπει να ξέρετε τι υποστηρίζει ο καθένας από εμάς”

Ημερομηνία:

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, χθες, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στην Κρήτη, επισκέφθηκε το Ηράκλειο.

Ο κ. Γεωργιάδης έτυχε θερμής υποδοχής από κομματικά στελέχη, φίλους και υποστηρικτές και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έχω σκοπό να σα πω μερικά πράγματα που γενικά δεν τα ακούτε στην πολιτική. Καταρχάς να πω, ήδη αυτή η διαδικασία αρχίζει να έχει κάποιους καρπούς. Δειλούς η αλήθεια είναι, γιατί μεταξύ μας φοβόμαστε να μιλήσουμε οι υποψήφιοι, δεν γίνονται και τα debate. Είχαμε πει να κάνουμε δυο εθνικές συνδιασκέψεις, ούτε αυτές βλέπω να γίνονται.

Οι δημοσιογράφοι ρωτούν ταυτόσημες ερωτήσεις σε μας από τις εφημερίδες, δεν απαντούν και οι τέσσερις, απαντούμε δηλαδή οι δύο, εγώ και ο Μητσοτάκης, οι άλλοι δύο δεν απαντάνε. Υπάρχει μια φοβία.

Όμως οι καρποί αρχίζουν να βγαίνουν. Παραδείγματος χάρη, χθες ο συνυποψήφιός μου και καλός μου φίλος Απόστολος Τζιτζικώστας , στον Alpha όπου βρέθηκε, είπε ότι δεν κάναμε αρκετές μεταρρυθμίσεις ή κάπως έτσι το υπονόησε, στο διάστημα που εγώ και ο Κυριάκος ήμασταν Υπουργοί της κυβερνήσεως Σαμαρά. Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να βρεθούμε με τον Αποστόλη κάπου, σε ένα πάνελ, οπουδήποτε επιθυμεί, για να δούμε τις μεταρρυθμίσεις κάναμε, ποια ήταν η δική του στάση σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, αν κάπου έβαλε πλάτη σε αυτές τις λίγες που κάναμε, ή πολλές, αν βοήθησε ως Περιφερειάρχης είτε προ των εκλογών όπου είχε την ένταση με τον Σαμαρά, είτε μετά από τις εκλογές. Αυτές είναι γόνιμες συζητήσεις και πολύ ευπρόσδεκτες.

Γιατί πριν ψηφίσετε εσείς, θα πρέπει να ξέρετε τι υποστηρίζει ο καθένας από εμάς. Θέλουμε να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις;

Θέλουμε να φτιάξουμε αλλιώς τα σχολικά βιβλία; Θέλουμε να δώσουμε ιδεολογική μάχη με την Αριστερά; Αυτά αν τα συζητήσουμε προ των εκλογών και σας δώσουμε την ευκαιρία να κρίνετε και να συγκρίνετε, στο τέλος θα δείτε, πόσο αγαπημένοι θα είμαστε και πόσο θα υπάρχει ενότητα.

Η ενότητα είναι το ένα που μας ανησυχεί αλλά η πρόοδος του κόμματος και το να θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα είναι η μεγάλη εικόνα. Η ενότητα μόνη της, ξέρετε, δεν φτάνει. Ενωμένοι είμασταν και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και χάσαμε με 7,5 μονάδες. Δεν είναι η ενότητα το μοναδικό κριτήριο. Φυσικά και την θέλουμε και κανένας δεν θα πάει ενάντια. Αλλά το κριτήριο το μείζον, η μεγάλη εικόνα, είναι εάν θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Και εγώ θέλω να σας πω κάτι και να σας το πω με πολύ καθαρή φωνή. Εγώ θέλω να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα που ζούμε σήμερα. Δεν αξίζει στα παιδιά μας να έχουμε μια Ελλάδα, που αισθάνονται δεν έχουν μέλλον, δεν έχουν προοπτική. Και το μόνο κόμμα, η μόνη παράταξη που μπορεί σήμερα να αλλάξει την Ελλάδα, πρέπει να το πούμε με περηφάνια, είναι η Νέα Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...