14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Έβο Μοράλες μέχρι τα 16 δεν είχε να φορέσει ούτε παπούτσια, ούτε εσώρουχα! Όταν έγινε ο πρόεδρος της Βολιβίας, εθνικοποίησε το νερό γιατί οι πολίτες απαγορευόταν να μαζεύουν ακόμη και τη βροχή! Τώρα, τον κυνηγά η Ιντερπόλ

Ημερομηνία:

Ο Έβο Μοράλες έχει μια ζωή σαν παραμύθι. Από την απόλυτη φτώχεια έφθασε να γίνει Πρόεδρος της Βολιβίας. Ένας φτωχός αγρότης, ο οποίος, μέχρι την ηλικία των 16 ετών δεν είχε να φορέσει ούτε παπούτσια, ούτε εσώρουχα.

Μια από τις πρώτες του κινήσεις ως Πρόεδρος ήταν να εθνικοποιήσει τους φυσικούς πόρους της χώρας, που άλλοτε εκμεταλλεύονταν, με επαχθείς όρους για το Κράτος, ξένες ιδιωτικές εταιρείες. Στο παρελθόν στη Βολιβία οι ξένες εταιρείες έλεγχαν ακόμα  και το πόσιμο νερό και οι πολίτες απαγορευόταν να μαζεύουν ακόμη και το νερό της βροχής!

Στις αρχές του 2000 τα τιμολόγια του νερού στην πόλη Κοτσαμπάμπα είχαν ανεβεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μην έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Οι μεγάλες διαδηλώσεις που ακολούθησαν, που έμειναν στην ιστορία ως ο «πόλεμος του νερού», ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησαν τον Έβο Μοράλες στην εξουσία.

Πλέον οι πραξικοπηματίες με τις ευλογίες των ΗΠΑ και των πολυεθνικών έριξαν τον Έβο Μοράλες. Και η Ιντερπόλ, μετά από αίτημα της Ανιές κυνηγά τον ηγέτη της Βολιβίας.

«H Interpol μετά από αίτημα της Ανιές εξέδωσε γαλάζιο διεθνές ένταλμα εναντίον μου και το κοινοποίησε στην Αργεντινή, στο Περού, στη Βραζιλία, τη Χιλή, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη, τη Βενεζουέλα, την Κολομβία, στο Εκουαδόρ και το Μεξικό με τις κατηγορίες -μεταξύ άλλων- της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της τρομοκρατίας, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, της ένοπλης εξέγερσης, των πολιτικών διακρίσεων και της στήριξης του ρατσισμού» τόνισε ο Έβο Μοράλες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μεξικό.

Ο Μοράλες τόνισε ότι «για τους 32 νεκρούς από σφαίρες η Ανιές δεν έχει ξεκινήσει ούτε μια έρευνα, δεν υπάρχει ούτε ένας κρατούμενος, ενώ εναντίον μου υπάρχει ήδη ένα ένταλμα της Interpol και καταζητούμαι σε όλο τον κόσμο».

Στο εσωτερικό της Βολιβίας, στο στόχαστρο των προγραφών και των διώξεων της «προσωρινής κυβέρνησης» βρέθηκε και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Ράμος, ο οποίος, σύμφωνα με την προσωρινή κυβέρνηση, «μπορεί» να ευθύνεται για περίεργες μεταφορές χρημάτων. Η πρεσβεία του Μεξικού στη Λα Πας έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς για να συλλάβουν τον πρώην υπουργό Προεδρίας Κιντάνα, την πρώην υπουργό Πολιτισμού Αλανόκα και άλλα τρία στελέχη της κυβέρνησης του Μοράλες που έχουν βρει εκεί καταφύγιο.

Η «προσωρινή κυβέρνηση» φρόντισε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για όλους για να μην μπορούν να πάρουν άσυλο στο Μεξικό, το οποίο θα πρέπει να τους παραδώσει στις αρχές της χώρας, σύμφωνα με τους πραξικοπηματίες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ