21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Ο αγαπημένος φίλος όλων μας”: Πατέρας 5 παιδιών, ο νεκρός του τροχαίου με εγκατάλειψη – Το συγκινητικό μήνυμα της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας

Ημερομηνία:

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπικη κοινωνία από τον θάνατο του Κώστα Τζωρτζάκη, πατέρα 5 παιδιών, σε τροχαίο στην περιοχή του Παλιού Νοσοκομείου. Ο θύτης παραίτησε το θύμα αιμόφυρτο στο δρόμο και έφυγε. Η Ενορία Άγιου Παντελεήμονος Χαλέπας Χανίων με μήνυμά της αποχαιρετά τον “αγαπημένο φίλο όλων μας” Κώστα Τζωρτζάκη:

“Έφυγε από κοντά μας και πέταξε στην αιώνια αγκαλιά του Πατέρα μας, ο Κώστας μας, ο απλούς διακονητής του Ναού μας, ο αγαπημένος φίλος όλων μας, ένα παιδί γεμάτο χαρά και αθώα απλότητα, ένας σύζυγος-παράδειγμα, ένας πατέρας-θυσία κι αγωνία, ένας αληθινά πιστός άνθρωπος με τρυφερή σχέση μ΄ Εκείνον, τον Άγιό μας, τους Ιερείς, που αγαπούσε σαν παιδί τους, και την φύση που λάτρευε ως αγνό παράδεισο του Δημιουργού μας!

Ήταν η ζωή του….ποδήλατο! Δύσκολη! Με χαρά τραβούσε την ανηφόρα της, με απάθεια πάλευε την καθημερινότητά της, με ανεξικακία δέχονταν τις παρατηρήσεις, με δίψα μάθαινε και ρουφούσε κάθε γνώση…… Δεν…έφυγε! Πέρασε στην αληθινή ζωή της Ανάστασης του Φίλου μας Χριστού…….ανελήφθη μαζύ Του… Γιόρτασε μαζύ μας τα γενέθλια και την γιορτή του, ευχαριστήθηκε με την ψυχή του, μας κέρασε την αγάπη του, ανέβηκε ανέμελα στο ποδήλατό του και…… με τα φτερά της χαράς… πέταξε κοντά Του!

«Α ΡΕ ΚΩΣΤΑ……. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ!!!». Μάς λείπεις….. Θα σε συναντάμε στο κεράκι μας, που δεν θα το σβήνεις πια….. Γιατί θα μένει συνέχεια αναμμένο στις καρδιές μας αιώνια……. Τα κατάφερες!!! Σ΄ αγαπάμε όπως είσαι……. Έτσι κι ο Πατέρας μας!

Καλή αντάμωση Κωστή μας…….

Αναπαύσου, παιδί μου, εν ειρήνη με τους Αγγέλους Του και όλους τους Μεγάλους Αδερφούς μας, τους Αγίους Του.

Αιωνία σου η μνήμη καλέ μας Κώστα…”

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα, είχαμε άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη θύματος στην περιοχή του Κλαδισσού.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα ζήτησε για άλλη μια φορά την άμεση κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που “προστατεύει δολοφόνους”.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα έχει προχωρήσει και σε πρωτοβουλία την οποία συνυπογράφουν 255 μέλη οικογενειών θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων, εκ των οποίων 17 από Χανιά και Ηράκλειο, με την οποία ζητά την άμεση κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που θεσπίζει την ατιμωρησία για τους οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματα τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...