16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει!

Ημερομηνία:

Μάιος 2013:

Η κυβέρνηση αυξάνει  το διδακτικό ωράριο των καθηγητών με αποτέλεσμα  να οδηγηθούν  στην  ΑΠΟΛΥΣΗ 10.ΟΟΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
Επιστρατεύει τους  καθηγητές πριν!!! αποφασίσουν απεργία. Η συνδικαλιστική ηγεσία αποφασίζει ότι δεν υπάρχουν όροι για να γίνει η απεργία!

Ιούλιος 2013 :

 Καταργούνται  52 ειδικότητες στη Τεχνική εκπαίδευση και στέλνονται  στη διαθεσιμότητα  πάνω από 2000 καθηγητές .

Αύγουστος 2013: Ψηφίζεται το «νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ»,όπου οι μαθητές θα εξετάζονται από τράπεζα θεμάτων για να προαχθούν και θα περνούν από το κόσκινο των τριών τάξεων συν πανελλαδικές για να εισαχθούν στα πανεπιστήμια.

Αντικαθίσταται η δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση με την κατάρτιση, όπου  ο μαθητής δεν θα παίρνει πτυχίο αν δεν βρει εργοδότη στον οποίο θα δουλεύει τσάμπα για 1 χρόνο και ανασφάλιστος. Υλοποιείται λοιπόν στην πραγματική του διάσταση το σύνθημα της Διαμαντοπούλου  «Πρώτα ο μαθητής». Δηλαδή  τα  15χρόνα  παιδιά να πεταχτούν  έξω από το Λύκειο και να γίνουν  τα σύγχρονα   σκλαβάκια  στον κάθε εργοδότη.

Σεπτέμβριος 2013:

 Τα σχολεία ανοίγουν  αλλά οι μαθητές των ΕΠΑΛ σπρώχνονται να φοιτήσουν σε ειδικότητες που δεν ήθελαν και πολλοί μαθητές των ΕΠΑΣ  εγκαταλείπουν.

Η  8ήμερη Απεργία των καθηγητών μαζική και δυναμική σταματά με ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας αφήνοντας τους καθηγητές που είναι σε διαθεσιμότητα στη δίνη της απογοήτευσης, στους διασπαστικούς χειρισμούς της κυβέρνησης   και στα χέρια των επιτήδειων πολιτικάντηδων και βουλευτών.

     Οκτώβριος –Νοέμβριος –Δεκέμβριος 2013:

Στο δημόσιο σχολείο  επιβάλλονται οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Στις θέσεις των καθηγητών σε διαθεσιμότητα  αλλά και στα Γυμνάσια και Λύκεια προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, αναπληρωτές του ΕΣΠΑ, που πρέπει να συμπληρώσουν  έκθεση αξιολόγησης για να πληρωθούν, καθηγητές ή εκπαιδευτές  με μπλοκάκι, χωρίς ασφάλιση, …….

Καθηγητές περιφέρονται σε τέσσερα σχολεία (Δημοτικά ,Γυμνάσια, Λύκεια ) ανά το νομό, ενώ τα πειθαρχικά στήνονται το ένα μετά το άλλο με «ανώνυμες» καταγγελίες.

Ταυτόχρονα επιδιώκουν να επιβάλουν την   αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που θα κατηγοριοποίηση σχολεία για να τα κλείσει, και θα απολύσει  τον  προαποφασισμένο αριθμό εκπαιδευτικών.

Ιανουάριος –Φεβρουάριος 2014:

"google ad"

Κυβέρνηση –Τρόικα : 11400 απολύσεις από το δημόσιο το 2014 .

2000              απολύσεις στις 23 Μαρτίου

 (καθηγητές,   σχολικοί φύλακες ,καθαρίστριες)

Καταργούνται οι δομές περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ

Καταργείται ότι είχε κατακτηθεί  σε δωρεάν παροχή υγείας και περίθαλψης για τους  εργαζόμενους και το  λαό.

 Μάρτιος 2014:

Κυβέρνηση και τροϊκανοί χτυπούν πιο δυνατά, τα τύμπανα του πολέμου ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Τα τύμπανα του αγώνα ηχούν αδύναμα και ασυντόνιστα. Κάποιοι φροντίζουν να σπέρνουν την απογοήτευση για να μας έχουν μόνο ψηφοφόρους. Αν σκύψουμε κι άλλο για να μην πάρει εμάς η μπόρα, τότε  υποτιμάμε τον αντίπαλο που είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ. Μας θέλουν σκλάβους του 21ου αιώνα και θα μας κάνουν αν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Μην ψάχνουμε την εύκολη λύση. Δεν υπάρχει. Στον πόλεμο τους να απαντήσουμε με τα δικά μας όπλα. Το μαζικό απεργιακό αγώνα με διάρκεια, τις  διαδηλώσεις και κάθε μορφή αγώνα που θα βγάζει τον κόσμο της δουλειάς στο προσκήνιο και τον κάνει πρωταγωνιστή και όχι χειροκροτητή. Η 48ωρη απεργία στις 13-14 Μάρτη να είναι η  αρχή! Στη Γενική συνέλευση  των ΕΛΜΕ  στις 14 Μάρτη να αποφασίσουμε τη συνέχεια. Αποφασίζουμε μαζικό παρατεταμένο  απεργιακό αγώνα και όχι απεργίες διαμαρτυρίας και εικονικές μάχες.  Να μην αφήσουμε να μας κλέψουν τον αγώνα μας μέσα απ’ τα χέρια μας Να πιστέψουμε ότι έχουμε δίκιο και δικαίωμα να υπερασπιστούμε τη δουλειά  και τη ζωή μας. Να ανατρέψουμε τις διαθεσιμότητες  και τις απολύσεις. Να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι στις δουλειές τους. Μ’ αυτό τον τρόπο υπερασπιζόμαστε το με αίμα κατακτημένο δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Γεωργία Θάνου

μέλος των  Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...