15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Ο αγώνας κλιμακώνεται”: Ολόκληρο το βίντεο – ντοκουμέντο της δίωρης παρουσίασης στο Ηράκλειο της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου των Karl Heinz Roth και Hartmut Rübner για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ημερομηνία:

Ο Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανερτησε στο λογαριασμό του στο facebook ολόκληρο το βίντεο, χωρίς περικοπές, της δίωρης παρουσίασης στο Ηράκλειο της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου των Karl Heinz Roth και Hartmut Rübner «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» του εκδοτικού οίκου «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Η ομιλία δόθηκε με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 στο Ηράκλειο.

Σε μήνυμά του ο Αριστομένης Συγγελάκης αναφέρει:

Θερμές ευχαριστίες στην εθελοντική αυτή ομάδα της Πιερίας για την πρωτοβουλία της να μεταφράσει το βιβλίο και να οργανώσει την παρουσίασή του σε πέντε πόλεις της Ελλάδας καθώς και στους σημαντικούς φορείς που συνέπραξαν στην προσπάθεια αυτή.

Αιώνια ευγνωμοσύνη στους συγγραφείς, εξαίρετους ιστορικούς και αγωνιστές, Karl Heinz Roth και Hartmut Rübner, και στον εκλεκτό φίλο και συναγωνιστή Καθηγητή Christophe Schminck-Gustavus για την πολύτιμη και ανιδιοτελή συμβολή τους στον κοινό μας αγώνα για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση, Δικαιοσύνη & Επανόρθωση! Οι ομιλίες των Γερμανών εισηγητών συγκλονίζουν και συνεγείρουν κάθε δημοκρατική συνείδηση! Όπως επισημαίνει στο μήνυμά του στο βιβλίο ο Μανώλης Γλέζος, εκ μέρους και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών,, οι Γερμανοί συναγωνιστές με τον αγώνα τους αυτό για την αποκάλυψη και τεκμηρίωση της αλήθειας και την απόδοση Δικαιοσύνης σώζουν την τιμή της σύγχρονης Γερμανίας!

Θερμές ευχαριστίες και στον Καθηγητή Γιώργο Μαργαρίτη, που πραγματοποίησε μία εξαιρετική ομιλία στο Ηράκλειο αλλά και μετέχει με συνέπεια στον αγώνα του λαού για Μνήμη, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία.

Ο αγώνας κλιμακώνεται. Επαγρυπνούμε για την τήρηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης και της Βουλής. Πέραν όλων των άλλων σαφών ενδείξεων, η παρουσία τόσο πολύ κόσμου στις εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Αθήνα (στη μεγάλη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου), στη Λιβαδειά και το Ηράκλειο δείχνει ότι η ώρα της διεκδίκησης έχει προ πολλού έλθει! Ελάτε μαζί μας!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ