13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ο Αλ Σίσι προειδοποιεί Ελλάδα και Κύπρο: Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές από την Τουρκία!

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με απόρρητη ενημέρωση του Αιγύπτιου Προέδρου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, που δημοσιεύουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», το Κάιρο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο όχι μόνο για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο “σουλτάνος” εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Κατά την πρόσφατη, 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, ο Αλ Σίσι μετέφερε στους δύο συνομιλητές του το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο, ζητώντας τους να το κρατήσουν ψηλά στην διπλωματική τους ατζέντα.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, τόνισε, δε, στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου ότι το θέμα αυτό -που αφορά το μέτωπο στη Λιβύη- έχει να κάνει με την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή.

Αίγυπτος: Ο Πρόεδρος Σίσι χαιρετίζει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Σουδάν και Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι δήλωσε χθες ότι χαιρετίζει τις κοινές προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το Σουδάν, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Τελ Αβίβ και του Χαρτούμ.

«Χαιρετίζω τις κοινές προσπάθειες των ΗΠΑ, του Σουδάν και του Ισραήλ για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Σουδάν και Ισραήλ και εκτιμώ όλες τις προσπάθειες που έχουν στόχο την εδραίωση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας», έγραψε ο Σίσι σε μήνυμά του στο Twitter.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...