19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος με αφορμή τη συνέντευξη του Γερμανού Προέδρου Γιοάχιμ Γκάουκ: “Η διεκδίκηση των αποζημιώσεων είναι μία πράξη προσέγγισης”

Ημερομηνία:

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, με αφορμή συνέντευξη του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος μιλώντας στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Ελλάδας περί καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων, σε δήλωσή του επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, αποτελούν μια συμβολή στην προσπάθεια που και εμείς κάνουμε να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος διατηρώντας την ιστορική μνήμη σαν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον, για μια Ευρώπη χωρίς σκιές από το παρελθόν, που θα κοιτάζει κατάματα την ιστορία της, χωρίς ενοχικά συμπλέγματα.

Τα όσα είπε ο Γερμανός πρόεδρος είναι ένα δείγμα του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού. Είναι, όμως, και μια αποστομωτική απάντηση σε όσους ισχυρίζονται πως η διεκδίκηση από την πλευρά μας των οφειλών της Γερμανίας από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελεί πράξη που στρέφεται κατά της Γερμανίας. Κάθε άλλο, είναι μια πράξη προσέγγισης και αλληλοκατανόησης με τον γερμανικό λαό, με τον οποίο ο ελληνικός λαός έχει δεσμούς που δεν κατάφερε ούτε ο ναζισμός να διασπάσει οριστικά».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γιόαχιμ Γκάουκ δήλωση: «Μια χώρα, που έχει πλήρη επίγνωση της Ιστορίας της, όπως η δική μας, πρέπει να εξετάσει τις πιθανότητες, που υπάρχουν για την καταβολή επανορθώσεων».

Για πρώτη φορά Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, ο κ. Γιόαχιμ Γκάουκ, δηλώνει ανοιχτά, ότι το Βερολίνο πρέπει να εξετάσει το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων σε χώρες, που υπέστησαν καταστροφές από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Πιο αναλυτικά ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...