16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Ο Αρμαγεδδών για τον τόπο μας έρχεται. Κάντε αυτό που επιβάλλει η θέση σας»: Ανοιχτή επιστολή Γρηγόρη Αρχοντάκη προς τον Δήμαρχο Χανίων σε δραματικούς τόνους

Ημερομηνία:

Σε δραματικούς τόνους η επιστολή του Γρηγόρη Αρχοντάκη, επικεφαλή της παράταξης «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας» προς τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Αρχοντάκη.

Στην επιστολή ο κ. Αρχοντάκης ζητά την άμεση λήψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της δημοτικής αρχής με την κατάστρωση ενός τοπικού σχεδίου για τη μείωση – όσο είναι το δυνατόν – των τεράστιων επιπτώσεων της κρίσης.

Στο κείμενο, πιο αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή την οποία κοινοποιώ δημόσια για να εκφράσω τον προβληματισμό μου και την αγωνία μου σχετικά με την τεραστίου μεγέθους οικονομική καταστροφή που απειλεί τον τόπο μας, καθώς και για να υπογραμμίσω  τον δικό σας ρόλο ως κορυφαίο τοπικό θεσμικό παράγοντα.

Κύριε Δήμαρχε,

Και στα δυο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια αναφέρθηκα στην ανάγκη δημιουργίας μιας τοπικής πολιτικής, ενός τοπικού σχεδίου προκειμένου να μειωθούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις της κρίσης . Δεν πήρα καμιά απάντηση από εσάς στις επισημάνσεις μου. Μόνο ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιαννακάκης, μας ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καλέσει την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, λες και αυτό είναι το ζητούμενο!!!

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωρίζω εκ των προτέρων πως το πιο πιθανόν είναι να μην τοποθετηθείτε στην επιστολή μου, κατηγορώντας με για λαϊκισμό κατά τον συνήθη σας τρόπο. Τηρείτε κατά γράμμα το ρητό, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Δεν πειράζει, έτσι και αλλιώς όλοι κρινόμαστε και βεβαία στα δύσκολα είναι που αποκαλύπτεται ο βαθμός της ικανότητας ενός ηγέτη.

Κύριε Δήμαρχε,

Ο θεσμικός σας ρόλος, ως ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού μας Δήμου, ξεπερνά την απλή  διαχείριση των θεμάτων στην οποία έχουν αρμοδιότητα οι Δήμοι. Και βέβαια σε περιόδους τέτοιας μεγάλης κρίσης, όπου μόνο για φέτος στον τόπο μας κινδυνεύει να χαθεί το μισό παραγόμενο  εισόδημα. Σε περιόδους όπου οδηγούνται σε ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και όχι μόνο. Σε περιόδους  όπου μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οδηγούνται στην καταστροφή. Σε αυτές τις περιόδους εσείς, αντί να σταθείτε στο ύψος του θεσμικού σας ρόλου, σφυρίζετε αδιάφορα και επιτίθεστε σε όποιους έχουν άλλη άποψη από εσάς και μάλιστα για θέματα ελάσσονος σημασίας για αυτήν την περίοδο.

Κύριε Δήμαρχε,

Η φετινή τουριστική σεζόν στα Χανιά,  παρά τις κάποιες αισιόδοξες νότες  από τα κεντρικά ΜΜΕ, κινδυνεύει να είναι σχεδόν μηδενική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το τοπίο είναι σε όλα τα επίπεδα θολό. Κανείς που δραστηριοποιείται στον Τουρισμό δεν ξέρει τι να κάνει . Δεν υπάρχει επαρκής  πληροφόρηση ούτε από τους πράκτορες, ούτε από τις αεροπορικές εταιρίες, ούτε από το Αεροδρόμιο και βέβαια ούτε από τις χώρες πελάτες μας. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, δεν υπάρχει κάποιος θεσμικός να συνομιλήσει απευθείας με όλους τους εμπλεκόμενους και να συντονίσει μια προσπάθεια δημιουργίας μιας τοπικής πολιτικής –στρατηγικής για τον τόπο μας. Μιας πολιτικής που θα αφορά όλους μας, από το ξενοδοχείο ,το μικρό κατάλυμα που κάνει βραχυχρόνια μίσθωση , το μίνι μάρκετ , τους εργαζόμενους, τα rent a car, την ταβέρνα και όλους όσοι δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον Τουριστικό Τομέα. Μιας τοπικής πολιτικής η οποία θα παρέχει πρωτογενή πληροφόρηση σε όλους, προκείμενου να πάρουν τις αποφάσεις τους. Πληροφόρηση που θα έπρεπε να δίνεται από τα τοπικά  θεσμικά όργανα έγκαιρα και επίσημα.

Κύριε Δήμαρχε,

"google ad"

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού σας ρόλου και αναλάβετε πρωτοβουλία, μαζί με όλους τους εμπλεκομένους κρατικούς ,ιδιωτικούς , συνδικαλιστικούς φορείς, δημιουργίας ενός τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης για τα Χανιά. Καλύτερα αργά, παρά ποτέ. Ο Αρμαγεδδών για τον τόπο μας έρχεται κάντε αυτό που σας επιβάλλει η θέση σας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ