21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Αρσένης έφερε στη Βουλή συσκευή παρακολουθήσης πολίτη: Στην κυβέρνηση ή ψεύδονται ή έχουν χάσει τον έλεγχο της αστυνομίας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών από άτομα με ενεργή πολιτική δράση, οι οποίοι βρήκαν συσκευές γεωεντοπισμού (GPS tracker) στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους, άσκησε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είτε γνωρίζει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης πολιτών με κοινωνική δράση και το αποκρύπτει, είτε έχει χάσει τον έλεγχο ενός κομματιού της αστυνομίας.

Το ένα ενδεχόμενο συναγωνίζεται το άλλο στην επικινδυνότητα για την δημοκρατία. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και δυστυχώς κλιμακούμενη. Αφορά ενεργούς πολίτες με αντιρατσιστική και περιβαλλοντική δράση. Αφορά την κατάφορη παραβίαση των άρθρων 5 και 7 του Συντάγματος. Έφερα στην ολομέλεια και κατέθεσα στα πρακτικά μηχάνημα παρακολούθησης που βρήκε πολίτης στην μοτοσικλέτα του.

Ο υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως είχε αρνηθεί πριν λίγο καιρό τις κατηγορίες για αστυνομική βία, για να έρθει πριν λίγες μέρες να συστήσει ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση της», ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...