19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο αρχηγός και βουλευτές της Χρυσής Αυγής φωτογραφίζονται μέσα στη Βουλή με Γερμανούς νεοναζί

Ημερομηνία:

Οι Γερμανοί νεοναζί διαψεύδουν έμπρακτα τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής, η οποία απαντώντας σε άρθρο του Spiegel είχε αρνηθεί ότι έχει σχέση με ξένες οργανώσεις και κόμματα, καθώς σε ιστοσελίδα τους δημοσεύουν φωτογραφίες με τον γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο εντός της Ελληνικής Βουλής και κάνουν εκτενή αναφορά στις επαφές τους με το ακροδεξιό κόμμα.

Η ιστοσελίδα, βαυαρικό παρακλάδι του νεοναζιστικού Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας, παραθέτει ένα εκτενές «οδοιπορικό» στελεχών του κόμματος κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα και δείχνουν εντυπωσιασμένοι από την συμμετοχή τους στην πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ιμια.

Δημοσιεύουν, μάλιστα, και φωτογραφίες που έβγαλαν με τον Νίκο Μιχαλολιάκο εντός της ελληνικής Βουλής, αλλά και με τον Ηλία Κασιδιάρη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Κάνουν λόγο, ακόμη, και για τις επαφές που είχαν με μέλη της Χρυσής Αυγής κατά το άνοιγμα του παραρτήματός της στη Νυρεμβέργη.

Τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες για την επίσκεψη δημοσιεύει το νεοναζιστικό πόρταλ για τη Νότια Γερμανία freies-netz-sued.net. Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως από το Νοέμβριο του 2012 «εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής είχαν συναντήσεις με στελέχη του NPD της Ρηνανίας- Παλατινάτο και της νεοναζιστική οργάνωσης της Φραγκονίας με στόχο τη διοργάνωση μιας κοινής εκδήλωσης στη Νυρεμβέργη».

Αν και η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να κρύψει τη νεοναζιστική της ταυτότητα, στο κείμενο επισημαίνεται πως «το υψηλό εκλογικό ποσοστό ενός ανοικτά ναζιστικού κόμματος έχει προκαλέσει αναταραχή στην Ευρώπη». 
Παράλληλα αναφέρεται πως η αντιπροσωπεία νεοναζιστών του NPD και της Φραγκονίας, στην οποία συμμετείχαν οι «Sebastian Schmaus, Πρόεδρος της οργάνωσης εναντίον των ξένων στη Νυρεμβέργη, και Matthias Fischer, ηγετική φυσιογνωμία των νεοναζιστών στη Φραγκονία, Βαυαρία», επισκέφτηκε την Αθήνα μετά από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν αναπτυχθεί.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Χρυσή Αυγή θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τους νεοναζιστές στην Ευρώπη και σημειώνει πως οι νεοναζί θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τις αμοιβαίες συναντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του είχε κάνει λόγο για ανησυχία των γερμανικών αρχών από τις επαφές της Χρυσής Αυγής με ακραία νεοναζιστικά στοιχεία στη Βαυαρία, ενώ είχε ακολουθήσει η οργισμένη αντίδραση του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου που τόνιζε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με ξένες πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...