13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup που αποδεικνύουν ότι “η Τρόικα ήθελε να εξαθλιώσει την Ελλάδα” – Επέστρεψε τον φάκελο ο Τασούλας λέγοντας “δεν θα γίνω αχθοφόρος των πρωτοβουλιών που έπρεπε να είχε πάρει ο Βαρουφάκης”! | Βίντεο

Ημερομηνία:

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στο πλαίσο της συζήτησης για τα εργασιακά, κατέθεσε έναν φάκελο στα πρακτικά της Βουλής, όπου όπως υποστήριξε, περιέχει τις απομαγνητοφωνήσεις από τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup toy 2015.

Μάλιστα επικαλέστηκε για την κίνηση του αυτή απόφαση του Αρείου Πάγου που έκρινε καθ’όλα νόμιμες αυτές τις ηχογραφήσεις και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να τις αξιοποιήσει όπως πρέπει και να ενημερωθούν τα κόμματα.

Ανάμεσα στις επίμαχες ηχογραφήσεις ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι υπάρχουν και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Τρόικα, τότε, ήθελε να εξαθλιώσει την Ελλάδα.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=QJd7zcW05DM”]

Ο Κώστας Τασούλας κατέκρινε την κίνηση αυτή και ενημέρωσε το Σώμα ότι με κλητήρα θα επιστρέψει το στικάκι στον Γιάνη Βαρουφάκη, ως «απαράδεκτο».

«Το περιεχόμενο αυτού του φακέλου αφορά στην εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω εάν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να λάβει μια πρωτοβουλία να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει, πρέπει να το κάνει με δική του ευθύνη. Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου ούτε τη Βουλή ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη εν προκειμένω. Συνεπώς καλώ αμέσως ένα κλητήρα και πιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη.

Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο ίδιος να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας και δεν έκανε δεκτό τον φάκελο!

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=o2S1Sl0WC7U”]

Άμεση ήταν και η αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επικρότησε την απόφαση του προέδρου της Βουλής.

«Σωστά ενεργήσατε στο συμβάν που μόλις αναφερθήκατε», τόνισε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...