17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ο Βορίδης μιλάει για “αλλαγή ηγεσίας” στη ΝΔ

Ημερομηνία:

Ο Μάκης Βορίδης είναι ο πιο στενός πολιτικός σύμμαχος του Αντώνη Σαμαρά, στις μετεκλογικές εσωκομματικές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται ωστόσο ότι και εκείνος… ανοίγει θέμα διαδοχής.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, σε πρόσφατο γεύμα που είχε με βουλευτές και στελέχη του κύκλου επιρροής του, στο Κολωνάκι, ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, που κατηγορείται από τους επικριτές του για “πολύ δεξιές” απόψεις, άνοιξε παράθυρο επόμενης μέρας, χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” αναφέρει τα εξής: “Αν και ο τέως υπουργός περνούσε ένα προφίλ στήριξης Σαμαρά, ακούστηκε να μιλάει για αλλαγή ηγεσίας, για αρχηγό που θα πρέπει ηλικιακά να μην είναι μακριά από τον Τσίπρα, ενώ είπε ότι ο νέος αρχηγός πρέπει να συνδυάζει το… λουξ της Κεφαλογιάννη και τη ρητορική δεινότητα Βορίδη”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μάκης Βορίδης είχε κεντρικό ρόλο στον στρατηγικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου τους τελευταίους, “μοιραίους” μήνες της διακυβέρνησης Σαμαρά, ενώπληροφορίες τον εμφανίζουν “εκλεκτό” του Χρύσανθου Λαζαρίδη για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, ώστε μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, που επίσης κινείται στη δεξιά τάση της Νέας Δημοκρατίας, και αποτελεί το “πολιτικό παιδί” του Αντώνη Σαμαρά, καθώς αναδείχτηκε και στηρίχτηκε όσο κανένας άλλος αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια, να αποτελέσουν ένα δίδυμο που θα αποτρέψει τη μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας στον μεσαίο χώρο και το κοινωνικό κέντρο.

ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...