15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Γενικός Δ/ντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Κελέμης ενάντια στο αίτημα για αποζημιώσεις

Ημερομηνία:

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δρ.-Μηχ. Αθανάσιος Κελέμης, άσκησε σήμερα το πρωί σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό (πανγερμανικής εμβέλειας, Deutschlandfunk) κριτική στο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης και τάχθηκε ενάντια στο αίτημα για καταβολή αποζημιώσεων για τα ναζιστικά εγκλήματα στη χώρα μας.

Πιο συγκερκιμένα, όπως σημειώνεται και στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού:

Ο κ. Κελέμης δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με το αίτημά του για καταβολή αποζημιώσεις από την Γερμανία, προκαλεί σύγχυση. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Ελλάδας και η Αθήνα χρειάζεται τους Ευρωπαϊκούς εταίρους. Επίσης, δεν υπάρχει νομική βάση για τέτοιες πληρωμές. Ο κ. Κελέμης ήταν επίσης σκεπτικός σχετικά με το σχέδιο – γέφυρα που προτείνει ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με το kourdistoportokali, ο κ. Κελέμης ανέλαβε Γεν. Διευθυντής στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από 01.09.2012.

Ο κ. Αθανάσιος Κελέμης γεννήθηκε το 1959 στην Κατερίνη. ‘Ύστερα από σπουδές Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου και την αναγόρευσή του σε Διδάκτωρ-Μηχανικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη Γερμανία στο Πολυτεχνείου του Βερολίνου, ως βοηθός Καθηγητή στον Τομέα Επιστήμης Υπολογιστών και αργότερα ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στις Στρατηγικές Ανάπτυξης Εφαρμογών των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στον Τραπεζικό Τομέα.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Γεν. Διευθυντής και αργότερα Διευθύνων Σύμβουλος ιδιωτικής εταιρίας στη Γερμανία επί σειρά ετών.

Έχει διδάξει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Βερολίνου, Κιέλου και στο ΑΤΕΙΘ.

Το 2002 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και παράλληλα Υπεύθυνος Σύμβουλος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της Γερμανίας για θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Είναι Μέλος στην Εταιρία Επιστήμης Υπολογιστών, στην Εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων και στο Σύλλογο Ελλήνων Ακαδημαϊκών και Επιστημόνων του Βερολίνου.

O κ. Αθανάσιος Κελέμης διαδέχτηκε τον κ. Martin Knapp, o οποίος ανέλαβε καθήκοντα στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων της Γερμανίας στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ