20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο γερμανικός Τύπος έκρυψε τις δηλώσεις Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα με τις οποίες τάχθηκε στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγή της υφεσιακής αντίληψης της Ευρώπης στο ελληνικό ζήτημα αποκαλύπτουν το χάσμα που χωρίζει ΗΠΑ και Γερμανία.

Η Άνγκελα Μέρκελ πιθανότατα για πρώτη φορά δέχεται τόσο σφοδρή κριτική και παρέμβαση στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει στο σύνολο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Οι δηλώσεις του Ομπάμα θεωρείται πολύ πιθανό να κλονίσουν τη δημοφιλία της γερμανίδας Καγκελαρίου στο εσωτερικό της χώρας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων γερμανικών εφημερίδων η είδηση με τις δηλώσεις Ομπάμα ενάντια στη γερμανική λιτότητα της Μέρκελ είναι… θαμμένες και δεν βρίσκονται σε κανένα πρωτοσέλιδο.

Την ίδια στιγμή σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδο υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα και την διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι η μεγέθυνση της Γερμανίας σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιβάλλει τα θέλω της σε όλες της χώρες.

Δείτε χαρακτηριστικά…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...