18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Γιάννης Θεωνάς νέος υποδιοικητής του ΙΚΑ

Ημερομηνία:

Τον Γιάννη Θεωνά όρισε η κυβέρνηση νέο υποδιοικητή του ΙΚΑ.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου υπήρξε και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ο Γιάννη Θεωνάς είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και της Ανωτέρας Τηλεπικοινωνιακής Σχολής. Εργαζόταν στον ΟΤΕ για 30 χρόνια από το 1964 ως το 1994.

Υπήρξε δραστήριο συνδικαλιστικό στέλεχος από το 1974, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Οργανισμού, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, της οποίας διετέλεσε και γενικός γραμματέας από το 1992 ως το 1994.

Διετέλεσε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1987 ως το 1996 και μέλος του ΠΓ του κόμματος από το 1990 ως το 1994. Από το 1994 μέχρι την αποχώρησή του από το ΚΚΕ, ήταν ευρωβουλευτής. Μετά την διαγραφή του, παραδίδει την έδρα του στο κόμμα και συμμετέχει στην Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς, η οποία αργότερα συμμαχεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...