15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Γιάννης Λιονάκης ζητά “ομαδικές παραιτήσεις όλων των αιρετών του νησιού” για τους νεκρούς του ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη αφού δε μπορούμε να ενωθούμε στα θετικά, συνήθως ενωνόμαστε στα αρνητικά. Μία αρνητική πραγματικότητα που ενώνει όλη την Κρήτη και σπάει τους διαχωρισμούς μεταξύ των νομών είναι η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης και τα τροχαία δυστυχήματα με τους πολλούς νεκρούς.

Και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, ΕΣΥΠΡΟΤΑ, Γιάννης Λιονάκης, μετά και το τραγικό τροχαίο που οδήγησε στο θάνατο τον Κωστή και την Φωτεινή, τους γονείς της μικρής Μαρίας, επισημαίνει σε σχόλιο του στον προσωπικό λογαριασμό του στο fbτα στοιχεία που περιγράφουν την εγκληματική πραγματικότητα:

“Σε τέσσερις ώρες τρία τροχαία στο ίδιο σημείο του ΒΟΑΚ, με δυο νεκρούς και τρεις τραυματίες. Τί να πεις; Και στραβός ειν΄ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε.

Στο 12χρονο κοριτσάκι που από θαύμα σώθηκε, χρωστάμε ακόμη και σαν κοινωνία, κάποια σοβαρή απάντηση στα πελώρια “γιατί” που θα του δημιουργηθούν”.

Όμως δε μένει εκεί. Όπως σημειώνει, αν και το πρόβλημα είναι πανελλαδικό, τα στοιχεία για την Κρήτη είναι καταθλιπτικά:

 

Μέχρι σήμερα:

EΓΝΑΤΙΑ(670 χλμ) – 14 νεκροί.

Ε.Ο ΑΘΗΝΑΣ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(550 χλμ) – 9 νεκροί

ΒΟΑΚ(313 χλμ) – 13 νεκροί

Και συνεχίζει:

“Τί αλλό πρέπει να γίνει για να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε, και να σκοτωνόμαστε; Ομαδικές ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ για παράδειγμα, όλων των αιρετών του νησιού μας μέχρι να λάμψει κάποιο ουσιαστικό φως;

Θά είναι λεονταρισμός, λαϊκισμός, κάτι άλλο; Ή πράξη ΕΥΘΥΝΗΣ;”

Να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία αποκτούν άλλη διάσταση μετά τη δημοσιοποίηση χθες σχετικής έρευνας σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι πρώτη σε τροχαία σε όλη την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή μάλιστα που είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη σε τέλη κυκλοφορίας και διόδια.

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...