14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο Γ. Σταθάκης για το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Σταθάκης: Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα εγκαταλείψει μονόπλευρα τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις μνημονιακές πολιτικές. Δεν απαιτείται άλλωστε εξωτερικός δανεισμός προκειμένου να επιτευχθεί δημοσιονομική ισορροπία. Στόχος μας θα είναι η έξοδος από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση και η ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας.Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Άνδρο μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιώργος Σταθάκης. Κατά την ομιλία του παρουσίασε τις προτεραιότητες της πολιτικής τού κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε σε πτυχές τού κυβερνητικού του προγράμματος.

Ο κ. Σταθάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στον οικονομικό τομέα, επισημαίνοντας πως το Μνημόνιο απέτυχε αφού το δημόσιο χρέος αυξήθηκε. Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., συνέχισε, αποτελεί μονόδρομο η ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής και ανέφερε τις βασικές κινήσεις που θα γίνουν στην οικονομία: μονόπλευρη εγκατάλειψη των μνημονιακών δεσμεύσεων κι επαναδιαπραγμάτευση μιας βιώσιμης δανειακής σύμβασης, επιστροφή του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης στα επίπεδα του 2009 κι επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, μετατόπιση των φορολογικών βαρών από τα χαμηλά στα υψηλά εισοδήματα και τον πολύ μεγάλο πλούτο, αναδιάρθρωση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και των δημόσιων επιχειρήσεων και θέσπιση ενός σύγχρονου κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ο βουλευτής Χανίων επεσήμανε τους στόχους τού κυβερνητικού προγραμματικού σχεδίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας, η στήριξη του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών, η δημοσιονομική ισορροπία, η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η αύξηση της κατανάλωσης, η αποδέσμευση επενδυτικών πόρων και η πολύπλευρη ανάπτυξη. Στην προσπάθειά μας, σημείωσε, θα στηριχτούμε σε δικές μας δυνάμεις προωθώντας την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, αντλώντας πόρους από ευρωπαϊκές πηγές.

Και κατέληξε ο κ. Σταθάκης τονίζοντας την ανάγκη συγκρότησης μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, η οποία θα απαλλάξει τη χώρα από τις μνημονιακές πολιτικές βγάζοντάς την από την ανθρωπιστική κρίση και ανοίγοντας τον δρόμο για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...