23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Δήμος Πλατανιά για τις διαθεσιμότητες 33 εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Mε αφορμή τις προωθούμενες διαθεσιμότητες τριάντα τριών (33) εργαζομένων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης προερχομένων από τους τομείς της καθαριότητας, φύλαξης, επισιτισμού και βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ιδρύματος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά στην τακτική του συνεδρίαση την 23η  Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16.30, ομόφωνα αποφάσισε  την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά δηλώνει την κάθετη αντίθεσή  του σε κάθε σχέδιο διαθεσιμότητας- απόλυσης προσωπικού και κατάργησης υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων καθώς η μείωση του προσωπικού, η ελλιπής χρηματοδότηση και  οι συνεχείς ελλείψεις υλικών, φαρμάκων και υπηρεσιών οδηγούν στην υποβάθμιση του ιδρύματος και δημιουργούν συνθήκες τριτοκοσμικές στην περίθαλψη των ασθενών και στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Για την προάσπιση ενός δημόσιου συστήματος υγείας με Νοσοκομεία στα όποια θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και αξιώνει να σταματήσει κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας που οδηγεί στη συνεχή συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και δημιουργεί συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που απειλεί τη χώρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά ζητά να παραμείνουν οι Δομές των Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου και να στελεχωθούν με προσωπικό όπως  προβλέπεται από τους   οργανισμούς του, ώστε να μπορούν και τα Αγροτικά  Ιατρεία να παρέχουν τις υπηρεσίες του στο σύνολο  των Δημοτών μας.

Επειδή στον ‘’ευαίσθητο’’ τομέα της υγείας κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί στην διάλυση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απαιτεί άμεση χρηματοδότηση και στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων για την αναβάθμιση της λειτουργίας του και για την ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας για όλους τους πολίτες».

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να αποσταλεί στους κ.κ. Υπουργούς Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στους κ.κ. βουλευτές του νομού Χανίων, στον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης, στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...