23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Δήμος Χανίων συμπαραστέκεται στον γαλλικό λαό

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων, συμπαραστεκόμενος στον λαό της Γαλλίας και συμμετέχοντας στο πένθος του, αποφάσισε να φωτίσει το σύμβολο της πόλης μας, τον Φάρο του Ενετικού Λιμένα,  με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο Δήμαρχος Χανίων,  Τάσος Βάμβουκας,  σε δήλωσή του αναφέρει: ” Το πένθος του γαλλικού λαού είναι και δικό μας πένθος.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία και στα σκοτεινά συμφέροντα να επιτύχουν τους στόχους τους,  πλήττοντας τις ίδιες τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οι οποίες γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και εκφράστηκαν και μέσα από τον γαλλικό διαφωτισμό.

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι ανοικτές κοινωνίες, να κατανικήσουν τον φόβο και να μην επιτρέψουν στον τυφλό φανατισμό να κυριαρχήσει”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...