16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα των εργαζόμενων γυναικών

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αναφέρεται στην 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των εργαζόμενων γυναικών, χαιρετίζει τις αυτοαπασχολούμενες στα μικρομάγαζα ,τις μικρές επαγγελματίες. Απευθύνεται σε όλες εσάς που καθημερινά αγωνίζεστε  για να εξασφαλίσετε ένα ικανοποιητικό εισόδημα για την επιβίωση της οικογένειάς σας. Που προσπαθείτε  να συνδυάσετε ατελείωτες ώρες εργασίας και μητρότητα. Για εσάς που η ανάπαυση, ο ελεύθερος χρόνος, φαντάζουν είδος πολυτελείας μπροστά στις καθημερινές δυσκολίες της ζωής .

Το μήνυμα του αγώνα των υφαντριών της Ν. Υόρκης 161 χρόνια πριν, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας φωτίζει και σήμερα την ανάγκη  για μεγαλύτερη δυναμική συμμετοχή των γυναικών στους επαγγελματικούς  φορείς-σωματεία προκειμένου να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια  στις πολιτικές που σαρώνουν κατακτήσεις και δικαιώματα.

Το σίγουρο είναι ότι δεν ευθύνεσαι εσύ για τη σημερινή σου κατάσταση. Ευθύνες έχουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων, οι κατευθύνσεις της ΕΕ που οδήγησαν και οδηγούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στα χρέη και τα λουκέτα, για να διασφαλιστεί το ξεπέρασμα της κρίσης και η ανάκαμψη της οικονομίας προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η εξίσωση προς τα πάνω των ορίων συνταξιοδότησης  .Το πετσόκομμα και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και το χτύπημα της προστασίας της μητρότητας. Οι ανεπαρκείς υποδομές τα τροφεία και τα εμπόδια που θέτουν οι Δήμοι για την εγγραφή των παιδιών αυτοαπασχολούμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας η απελευθέρωση των ωραρίων αναγκάζει τις νέες μητέρες να βλέπουν όλο και λιγότερο τα παιδιά τους. Όλα αυτά αποτελούν ένα Γολγοθά για την αυτοαπασχολούμενη γυναίκα.

Η πείρα έδειξε ότι δεν αφορούν εσένα  τα διάφορα σχέδια για την  «ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας», γιατί εσύ και το μικρομάγαζό σου λογαριάζονται ως βαρίδι για την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Για σένα και την οικογένειά σου, η “δίκαιη και βιώσιμη” ανάπτυξη που έρχεται, φέρνει μόνο νέα δραματική χειροτέρευση των συνθηκών ζωής και εργασίας.

Σε καλούμε να συμμετέχεις ενεργά στην συλλογική δράση του Εμπορικού Συλλόγου γιατί η δικιά σου συμμετοχή  μπορεί να δώσει νέα ώθηση, νέα δυναμική στην αποτελεσματικότητα της πάλης μας.

Καλούμε επίσης όλα τα επαγγελματικά σωματεία, τις ομοσπονδίες να ενθαρρύνουν έμπρακτα τη συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων γυναικών στις συλλογικές διαδικασίες. Να κάνουν δική τους υπόθεση  τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών, για κοινωνικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, στήριξης της οικογένειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Σύστημα αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Πλήρης δωρεάν προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας. Αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από την πρόσβαση σε όλες τις απαιτούμενες και αναγκαίες υπηρεσίες υγείας.

Κατάργηση των νόμων και διατάξεων που πετσοκόβουν συντάξεις και επιδόματα.Κατοχύρωση ολόκληρης σύνταξης στις γυναίκες που εργάζονται ως συμβοηθούντα μέλη, με μειωμένα ασφάλιστρα και για τους δύο (στην οικογενειακή επιχείρηση).

Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

Επαναχορήγηση επιδόματος τοκετού στο ύψος του βασικού μισθού για όλες τις γυναίκες. Επίδομα μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες. Μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες που λαμβάνεται το επίδομα, υπολογισμός του χρόνου αυτού στο συντάξιμο χρόνο.

Κάλυψη πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των ανήλικων παιδιών. Κάλυψη των αναγκών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την ασφαλιστική κάλυψη των γονιών.

"google ad"

Ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων στο επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις όταν κλείνουν την επιχείρησή τους.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...