16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς

Ημερομηνία:

Με σημερινή του κείμενο ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί εργαζόμενους και αγρότες να διαδηλώσουν μαζί με τους εμπόρους στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρα 1ης Μάη στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 10 το πρωί.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η νέα συμφωνία  της  κυβέρνησης με τους συνεταίρους της  ΕΕ – ΔΝΤ φορτώνει νέα βάρη 3,8 δισ. στις πλάτες μας. Τα περιβόητα αντίμετρα  αφορούν νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Έρχεται ολοκληρωτική  απελευθέρωση  του ωραρίου

( άνοιγμα και των 52 Κυριακών) που είναι απαίτηση των μονοπωλίων.

Η ανάπτυξη που διαφημίζει  η κυβέρνηση  και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, χτίζεται πάνω στην ατελείωτη φοροληστεία. στο τσάκισμα μισθών συντάξεων, κοινωνικών παροχών. Η ανάπτυξη αυτή για να έρθει  δεν χωρά όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις. Θέλουν  το ξεκλήρισμα των μικρών έμπορων και αυτοαπασχολούμενων και την γιγάντωση των μονοπωλίων.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ)  κυνικά απαιτεί την γρήγορη εφαρμογή των  μέτρων. Παράλληλα απαιτεί τον περιορισμό του μεγάλου αριθμού των αυτοαπασχολούμενων σε όλους τους κλάδους του εμπορίου. Μας θεωρούν βαρίδια στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ούτε τα  παλιά ούτε και τα νέα μέτρα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η οικονομική κρίση και οι πολιτικές των κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ , έχουν αφήσει μεγάλες πληγές  σε πολλούς  από εμάς. Πολλοί συνάδελφοι έβαλαν λουκέτο. Αρκετοί συνεχίζουν καταχρεωμένοι και  προσπαθούν δουλεύοντας  νύχτα-μέρα να ζήσουν τις οικογένειες τους .Τα ίδια  προβλήματα βιώνουν καθημερινά και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η φτωχή αγροτιά. είμαστε στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής.

Χτίζουμε  τη συμμαχία μας με τους εργαζόμενους  και την φτωχή αγροτιά όλους όσους δέχονται επίθεση  από αυτές τις πολιτικές .Γυρίζουμε τις πλάτες μας στους κολαούζους-ξεπουλημένους  συνδικαλιστές που με την στάση τους μας έφεραν μέχρι εδώ .

Συμμετέχουμε μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 1866 στις 10 π.μ. Διαδηλώνουμε,  και ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά του, την ΕΕ.

Αν έχουμε ξεκάθαρο ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση που ζούμε  μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Για τους ίδιους λόγους που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ματώνει καθημερινά τα λαϊκά στρώματα, μπλέκει χωρίς καμιά αναστολή όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας  σε επικίνδυνες καταστάσεις.

"google ad"

Όχι μόνο δεν προάγει την ειρήνη και την ασφάλεια, όπως λέει, σε μια περιοχή που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολεμικές συγκρούσεις και επιχειρήσεις, αντίθετα συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί η θέση του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτή.

Δε διστάζει να παραχωρεί και να προωθεί την παραπέρα αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και άλλων υποδομών. Βάση στην οποία ελλιμενίστηκαν, αμέσως πριν την επίθεση, τα δυο αμερικάνικα πλοία που σκόρπισαν με τους πυραύλους τους το θάνατο στο συριακό λαό.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες δεν μπορούμε να  ξεπουλάμε τη ζωή μας για μια «χούφτα ματωμένα  δολάρια» Δεν μπορούμε μετά το ματοκύλισμα των γειτονικών  λαών  να ανεχόμαστε το «σεργιάνι» τους στις αυλές των καταστημάτων και  σπιτιών μας. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς στην υποβάθμιση  της πόλης μας. Στη μετατροπή της πόλης μας  σε Τρούμπα. Θέλουμε τουρισμό στην πόλη μας όχι μακελάρηδες των λαών.

Η κυβέρνηση μπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους και περιπέτειες

– Έφερε με τη δική της υπογραφή τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

– Δαπανά 4 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, παίρνοντας τα εύσημα από τους συμμάχους – συνεταίρους της.

– Στέλνει ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις εκτός συνόρων.

Καλούμε τους μικρούς εμπόρους και τους  αυτοαπασχολούμενους  σε ετοιμότητα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ αλλά για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

Απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Να δυναμώσουμε την φωνή και τους αγώνες  του Εμπορικού  συλλόγου.

Τιμούμε την Πρωτομαγιά διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 1866 στις 10 π.μ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ