20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων τα τελευταία τρία χρόνια στάθηκε γερά στα πόδια του. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσει”

Ημερομηνία:

Του Νίκου Ζωγραφάκη

Λίγες μέρες απομένουν για τις εκλογές του Ε.Σ.Χ. στις οποίες μετέχει και ο συνδυασμός  «Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο».Καλόπιστα,θα θεωρήσω σύμπτωση  την επιλογή του ονόματος  που θυμίζει ανατριχιαστικά το «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο»  του «γνωστού» κ. Κορκίδη της ΕΣΕΕ.Αυτά συμβαίνουν. Άλλωστε όπως δηλώνουν,  θα αφήσουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις έξω από τον Σύλλογο.

Θα ήθελα όμως να σχολιάσω τα κείμενα με τα οποία  παρουσιάζουν τον συνδυασμό τους.

Στην ουσία ένα είναι το κείμενο, απλά μετά το γέλιο που έπεσε, απάλειψαν τις χοντράδες περί κομματικότητας της νυν διοίκησης.

Λένε γνωρίζουν καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και έχουν προτάσεις και λύσεις.

Δεν μπαίνουν όμως καν στον κόπο να αναφέρουν αυτά τα προβλήματα.

Κουβέντα για την φοροληστεία από το 1° ευρώ, τα χαράτσια κάθε είδους, τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές, το ασφαλιστικό, τις κατασχέσεις, το ωράριο, την Κυριακάτικη αργία.

Κουβέντα για την συνειδητή επίθεση εξόντωσης της μικρής εμπορικής επιχείρησης που εξελίσσεται κατ επιταγή ΕΕ, ΣΕΒ, μεγάλου εμπορικό κεφαλαίου και εκτελεστή τις κυβερνήσεις.

Για να μην τους αδικώ για τις Κυριακές αναφέρουν: «Κατόπιν της εμπειρίας που αποκτήσαμε με την εφαρμογή του νόμου,ως παράταξη είμαστε υπέρ του ανοίγματος 3 Κυριακών (Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιάς ,Βαΐων ). Εξαιρούνται οι τουριστικές περιοχές.»

Είμαι σίγουρος ότι για αυτούς η οδός Σκαλίδη, είναι τουριστική περιοχή.

Πρόσφατα άλλωστε υποστήριζαν με ενθουσιασμό, τον χαρακτηρισμό όλου του δήμου Χανιών σαν τουριστική περιοχή.

Κατά την γνώμη τους τα προβλήματα μας είναι η έλλειψη επιδοτούμενων σεμιναρίων, Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, λευκών νυχτών και μαύρων Παρασκευών.

Δεν θέλουν ο σύλλογος μας να έχει διεκδικητικό αγωνιστικό προσανατολισμό και με καθαρό λόγο να τάσσετε υπέρ των πολλών, μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.

Θέλουν ένα σύλλογο «απονευρωμένο», που δεν θα παλεύει, δεν θα διεκδικεί και έτσι δεν θα χαλάει την «σούπα» του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

"google ad"

Υπόσχονται, « δυναμικότερη διεκδίκηση τοπικών και γενικών αιτημάτων με συνεχείς οχλήσεις των αρμόδιων φορέων και βουλευτών» αλλά δεν είδαμε κανένα τους σε καμία από τις πολλές δράσεις του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα ο φερόμενος «επικεφαλής» τους ψήφισε και με τα δύο χέρια την πρόταση της ΟΕΣΚ για επέκταση του ωραρίου των πολυεθνικώνμεγαλοκαταστημάτωνμέχρι τις 11μμ.

Ενδεικτικό της διάθεσης που έχουν να προσφέρουν «ανιδιοτελώς» στον σύλλογο, είναι το γεγονός ότι πέντε πρωτοκλασάτοι του συνδυασμού «Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο» δεν είναι υποψήφιοι για το ΔΣ του ΕΣΧ αλλά μόνο για την ΟΕΣΚ και την ΕΣΕΕ !

Ο ΕΣΧ τα τελευταία τρία χρόνια στάθηκε γερά στα πόδια του.

Καταξιώθηκε στην συνείδηση των συναδέλφων αλλά και της Χανιώτικης κοινωνίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσει. Με ακόμα μεγαλύτερη  ενεργή συμμετοχή, οργάνωση  και αποφασιστικότητα,ώστε να παραμείνει στην πρώτη γραμμή αγωνιστικής διεκδίκησης για την επιβίωση της μικρής εμπορικής επιχείρησης.

Στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Χανιων 3 και 4 Οκτώβρη  στηρίζουμε, ψηφίζουμε Αγωνιστή Συνεργασία Εμπόρων Χανίων.

* αυτοαπασχολούμενος – έμπορος, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...