19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο θάνατος των άλμπουμ

Ημερομηνία:

Το τέλος της (ακρόασης της) μουσικής όπως τη γνωρίζαμε. Με τόσο internet και live streaming που να βρεθεί χώρος και χρόνος για ολοκληρωμένα άλμπουμ; Είτε αναφερόμαστε σε ακροατές είτε και σε δημιουργούς ακόμα.

Αλλάζουν οι εποχές και αλλάζουν ραγδαία. Πήγα σε δύο-τρεις παρουσιάσεις δίσκων το τελευταίο διάστημα και μελαγχόλησα. Αναπόλησα τις καλές παλιές εποχές της δισκογραφίας, πλέον όλα αυτά, ζωντανές παρουσιάσεις με live και συνέντευξη, είναι όλο και πιο σπάνια.

Και είναι η πρώτη χρονιά που ψάχνω για δίσκους καλούς, πολύ καλούς που να τα «σπάνε» και δεν βρίσκω. Ολόκληρο 2014 και δέκα πολύ καλά άλμπουμ δεν έχει να μας παρουσιάσει. Ξεφύλλιζα χθες το βράδυ το Uncut και το NME, μία φτώχεια, ένα τίποτε. Ελάχιστα πράγματα. Το άλμπουμ πεθαίνει, δεν ξέρω αν θα επανέλθει κάποια στιγμή, το σίγουρο τώρα είναι πως πεθαίνει.

Παίζει ρόλο και το Spotify, όπως και το Music Key, η νέα ανάλογη υπηρεσία του YouTube (με 10 δολάρια το μήνα!) που ξεκινάει πιλοτικά αυτές τις μέρες. Τι νόημα έχει το ολοκληρωμένο άλμπουμ στο inernet, στα live streaming; Τι νόημα έχει το εξώφυλλο ή αν θα περιέχει 5, 7, 9 ή 14 τραγούδια. Καμία, δυστυχώς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...