21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Θεοδωράκης πήγε στον νεόνυμφο Μοσκοβισί μέλι από την Κρήτη αλλά ο Μοσκοβισί δεν γλυκάθηκε και είπε: Τώρα μόνο φόροι, η ανάπτυξη μετά τη Συμφωνία

Ημερομηνία:

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κρατούσε για γαμήλιο δώρο στον νεόνυμφο Γάλλο επίτροπο, μέλι από την Κρήτη. Όμως αυτός δε γλυκάθηκε. Και ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνιζε ότι οι συμφωνίες δεν πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο “φόρους, φόρους, φόρους” ο κ. Μοσκοβισί αρκέσθηκε να πεί ότι “αυτή είναι μία κουβέντα που θα πρέπει γίνει μετά τη συμφωνία”.

«Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να οδηγηθεί η ελληνική Οικονομία στην ανάπτυξη. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει σ’ αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιθώρια να περιορίσουμε τις δαπάνες και τις σπατάλες στο δημόσιο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα από εκεί και όχι από την επιβολή νέων φόρων.

Του ανέφερε επίσης μερικές ενστάσεις που έχει το Ποτάμι γι’ αυτή τη συμφωνία. Του είπε ότι δεν πρέπει οι συμφωνίες που έρχονται από την Ευρώπη να περιλαμβάνουν μόνο φόρους, φόρους, φόρους κι ότι θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο έτσι ώστε να οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία και η οικονομία στην ανάπτυξη.

Όμως, από ότι φαίνεται ο κ. Μοσκοβισί δεν πείσθηκε.

Eίπε πως αυτή είναι μία κουβέντα που θα πρέπει γίνει μετά τη συμφωνία, ενώ ανέφερε ότι οι επόμενοι μήνες θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα, αν θέλει, να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώνουν κάποιους όρους από εκείνους που συμφωνούνται σήμερα με τους εταίρους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως διαβεβαίωσε τον κ. Μοσκοβισί πως το Ποτάμι και κατά την εκτίμησή του και η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου θα στηρίξουν μια συμφωνία υπογεγραμμένη από την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...