15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων για την έξαρση του φαινομένου του ρατσισμού

Ημερομηνία:

Τα τελευταία χρόνια αναβιώνει στην Ελλάδα το φαινόμενο του ρατσισμού. Οι διακρίσεις δεν περιορίζονται πλέον μόνο στο χρώμα και τη φυλή, αλλά παίρνουν και κοινωνική διάσταση, αφού περιλαμβάνουν μετανάστες, ανέργους, πολιτικές και θρησκευτικές μειονότητες και άλλες ομάδες πληθυσμού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή και εγρήγορση τις εκφράσεις αυτού του φαινομένου, το οποίο, δυστυχώς, εμφανίζει έξαρση και στα Χανιά. Αιτίες όπως η ελλιπής παιδεία, η μη αποδοχή της διαφορετικότητας, η πνευματική ένδεια, τα πολιτικά συμφέροντα που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τον ευκολότερο έλεγχο των μαζών, τα οικονομικά συμφέροντα, αλλά και η γενικότερη ιδεολογική και πολιτική σύγχυση που επικρατούν στον τόπο, ρίχνουν το νερό στο μύλο της ξενοφοβίας και του εθνικιστικού φανατισμού. Τα αποτελέσματα αυτού του θλιβερού φαινομένου τα υφίστανται άνθρωποι που έχουν άλλο χρώμα ή εθνικότητα, ή κοινωνική θέση ή κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιούν από την πλειοψηφία των πολιτών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων δεν μπορεί να στέκει απαθής σε αυτό το κατάντημα αξιών και την έλλειψη ανθρωπισμού από μερίδα των πολιτών αυτής της χώρας. Οι γιατροί, ασχολούμαστε με ένα κατ’ εξοχήν ανθρωπιστικό λειτούργημα και νιώθουμε προσβολή και αγανάκτηση από επεισόδια βίαιης προσβολής και καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της κοινωνικής ισότητας, της δικαιοσύνης και της ηθικής στον τόπο μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που στόχο θα έχει τη συνειδητοποίηση του προβλήματος, την αλλαγή νοοτροπίας, το διάλογο, την τοποθέτηση του συλλογικού συμφέροντος πάνω από το ατομικό και, κυρίως, την αφύπνιση της πολιτείας από τον ύπνο του δικαίου.

 

Για το Δ/Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

"google ad"

 

Μ. ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ

Μ. ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...