15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Ισπανός Ντε Γκίντος υποψήφιος αντίπαλος του Ντάισελμπλουμ για την προεδρία του Eurogroup

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup, διεκδικώντας τη θέση αυτή από τον Ολλανδό ομόλογό του Γερούν Ντάισελμπλουμ, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιούλιο, ανέφερε μια πηγή από τη Μαδρίτη.

“Η Ισπανία έχει υποστηρικτές μεταξύ των εταίρων της” τόνισε η πηγή αυτή. Πέρσι το καλοκαίρι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχε εκφράσει την υποστήριξή της σε έναν “Ισπανό υποψήφιο” για τη θέση, σε μια περίοδο που διατυπώνονταν πολλές εικασίες για την πρόωρη αποχώρηση του Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός αποφάσισε τελικά όχι μόνο να παραμείνει στην προεδρία του Eurogroup μέχρι τη λήξη της θητείας του αλλά και να είναι και πάλι υποψήφιος. Νωρίτερα σήμερα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επανεκλογή του, διαβεβαιώνοντας ότι έχει “ευρεία υποστήριξη” στους κόλπους της ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν εγκωμίασε στις αρχές Μαΐου τις “ικανότητες” του Ντάισελμπλουμ και λίγες εβδομάδες αργότερα απέφυγε να σχολιάσει την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του δε Γκίντος για τη θέση.

Η Μαδρίτη θεωρεί ότι η ανάληψη της προεδρίας του Eurogroup από έναν δικό της υποψήφιο θα αποτελούσε μια αναγνώριση “των προσπαθειών που έχει καταβάλει στο σύνολό της η ισπανική κοινωνία και της στροφής που πραγματοποιήθηκε χάρη στις μεταρρυθμίσεις” στην τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης.

Η Ισπανία βγήκε το 2014 από την ύφεση μετά από πέντε χρόνια αλλά το ποσοστό ανεργία παραμένει πολύ υψηλό, στο 23,78% του ενεργού εργατικού δυναμικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ