16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Καθηγητής Στέλιος Μερτίκας, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος

Ημερομηνία:

Ο Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Στέλιος Μερτίκας εξελέγη για 4 έτη, μετά από διεθνή πρόσκληση, ως μέλος του επιστημονικού συμβουλίου στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (MAG: Mission Advisory Group).

Η επιστημονική αυτή ομάδα ηγείται των επιστημονικών θεμάτων της μελλοντικής δορυφορική αποστολής αλτιμετρίας Sentinel-6/Jason-CS. Καλύπτει τα επιστημονικά αντικείμενα καθοδηγώντας την ESA μέχρι το στάδιο της εκτόξευσης του δορυφόρου Sentinel-6  (το 2020), αλλά και την ενεργοποίηση και την πλήρη λειτουργία όλων των οργάνων του στην τροχιά του. Η αποστολή αποτελεί συνεργασία ESA και NASA μαζί με NOAA (National Ocean and Atmospheric Administration, ΗΠΑ) και του ευρωπαϊκού Eumetsat.

Η επιλογή των μελών του επιστημονικού συμβουλίου είναι προσωπική (ad persona), με βάση την επιστημονική κατάρτιση και την ικανότητα των μελών των να παραδώσουν αξιόπιστες, ανεξάρτητες και αμερόληπτες επιστημονικές συμβουλές στην ESA για την επιτυχία της διηπειρωτικής αυτής αποστολής.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...