16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Καμμένος καταγγέλλει τον Μαρκογιαννάκη για το βίντεο του Χαϊκάλη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης έδωσε εντολή να μην παραλάβει η Βουλή το υλικό καταγγέλλει μέσω twitter ο Πάνος Κάμμενος.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: “Τώρα εντολή Μαρκογιαννάκη να μήν παραλάβει η Βουλή το υλικό”

Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως και στην περίπτωση της καταγγελίας της βουλευτού Ξουλίδου, ο κ. Μαρκογιαννάκης αντί να εξετάσει τις καταγγελίες, τις αμφισβήτησε και ζήτησε αποδείξεις. Τώρα, που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήθελαν να δώσουν το υλικό στη Βουλή ο βουλευτής Χανίων κ. Μαρκογιαννάκης, όπως καταγγέλλει ο Πάνος Καμμένος δε δεχόταν να παραλάβει το υλικό!

4f43e75ac2d51415a262ff3b1fac7c20

Τελικώς, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής έδωσε εντολή για έκτακτη σύγκλισή της προκειμένου να παραλάβει το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνει την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παρέλαβε το υλικό, παρουσία του προέδρου της, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και των βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), Μαρία Κόλλια (ΑΝΕΛ) και Χρήστου Κουκούτση (ΧΑ).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Επιτροπή αποφάσισε, το υλικό αυτό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί να γίνει η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή συγκαλείται το Σάββατο,  σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.

Θυμηθείτε τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όταν έγινε η αρχική καταγγελία και πριν την συνέντευξη τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι με την ιδιότητα μου ως πρόεδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας θα πρέπει να σας πω ότι πριν από μερικές μέρες συνήλθε η επιτροπή μας σε συνεδρίαση με αντικείμενο το φαινόμενο των γραφομένων και λεγομένων σχετικά με δωροδοκίες βουλευτών ενόψει της Προεδρικής εκλογής.

Αποτυπώσαμε λοιπόν, στην απόφαση μας την εξής σκέψη:

Όλα αυτά πλήττουν ανεπανόρθωτα τη Δημοκρατία μας, το πολιτικό μας σύστημα αλλά και τον κοινοβουλευτισμό. Ιδιαίτερα πλήττουν και το κύρος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας που είναι ενδεχόμενο να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, ο οποίος εκ των προτέρων θα εμφανίζεται ότι είναι ένας Πρόεδρος που εξελέγη με πληρωμένες ψήφους.

Επισημάναμε, ότι θα πρέπει στο μέλλον τέτοιες καταγγελίες να γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή, να είναι τεκμηριωμένες, να αποδεικνύονται αυτά που λέμε και καταγγέλλουμε, διότι διαφορικά θα υπάρξουν τα προβλήματα τα οποία προανέφερα.

Η ιδιότητα μου ως προεδρεύοντος σήμερα και ως πρόεδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας, δεν μου επιτρέπει να δώσω χαρακτηρισμούς για τα σημερινά γεγονότα. Όμως παρακαλώ παρά πολύ από τη θέση αυτή, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή για να γίνει έρευνα άμεσα και σε βάθος, ούτως ώστε εάν μεν οι καταγγελίες είναι αληθινές αυτός οποίος επεχείρησε τη δωροδοκία που καταγγέλθηκε να υποστεί τα επίχειρα των πράξεών του, εάν όμως είναι ψευδή επιτελούς αυτεπάγγελτα ο αρμόδιος εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίου εκείνου ο οποίος μηχανεύεται τέτοιου είδους καταγγελίες για ψευδή καταμήνυση ή παράβαση του άρθρου 230 του Π.Κ.

"google ad"

Άλλως, υποθάλπονται τέτοιου είδους συμπεριφορές οι οποίες θα ταλανίζουν και στο μέλλον την πολιτική ζωή του τόπου.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=tZ6QaAi1loc”].

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...