14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Κρητικός κόλακας – μαντιναδολόγος της εξουσίας και οι κρατικές επιχορηγήσεις

Ημερομηνία:

Κάθε χρόνο κορδώνεται δίπλα στην εξουσία, βάζει τον όμιλο βρακοφόρων στον οποίο προεδρεύει άγνωστο πόσα χρόνια, και αρχίζει τις μαντινάδες της κακιάς ώρας, για να κολακεύει την κάθε εξουσία. Φέτος κυριολεκτικά εξόργισε με τις μαντινάδες που αφιέρωσε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Αλλά το ίδιο κάνει κάθε χρόνο. Παίρνει μαζί του τα συγκροτήματα του συλλόγου του και γυρίζει τα υπουργεία, διαβάζοντας τις μαντινάδες της κολακείας.  Αυτά όλα είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, όπως ονομάζεται ο κόλακας πρόεδρος, επιχορηγείται κάθε χρόνο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αφού ο φορέας του έχει εξελιχτεί σε νομικό πρόσωπο, το οποίο μπορεί να επιχορηγείται!

Πολλοί στην Κρήτη τον ονομάζουν ως τον κόλακα της εξουσίας, καθώς εκδηλώσεις κολακείας κάνει και άλλες εποχές του χρόνου. Βραβεύει υπουργούς, αξιωματικούς, άλλους παράγοντες, μεγάλους επιχειρηματίες,  απονέμει τίτλους και τους δωρίζει κρητικά μαχαίρια. Προσπαθεί, με διάφορους τρόπους, να διατηρήσει άριστες σχέσεις με τα κανάλια και άλλα μέσα ενημέρωσης, κι έτσι φυσικά εξηγείται η συνεχής προβολή του.

Έκανε κουμπαριές με γνωστούς πολιτικούς παράγοντες, περιφέρει κάθε χρόνο στο νησί διάφορους απ” αυτούς, όπως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, και στο παρελθόν προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπει στην πολιτική.

Φέτος πήγε και στον Καναδά για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης, εξοργίζοντας τους ομογενείς, που δημοσίευσαν και σχετικές επιστολές στον τύπο.

Για να καταλάβουμε το πόσο μεγάλος κόλακας είναι αρκεί να παραθέσουμε μερικές από τις μαντινάδες που είπε στον πρωθυπουργό, αλλά και το 2012 στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρα, στον Κ. Μητσοτάκη κ.α.

 Στον Α. Σαμαρά:

«Αν είχε Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα η χώρα,
δεν θα ΄χε το κατάντημα που είχε μέχρι τώρα.
Από την Κρήτη ήρθαμε δύο λόγια να σας πούμε,
μαζί με σας, πρωθυπουργέ, κι εμείς καρδιοχτυπούμε.
Πετύχατε η χώρα μας ορθή να παραμείνει
στη διεθνή τη λαίλαπα, στης κρίσης το καμίνι.
Όμως, τα αποτελέσματα θα πρέπει να φανούνε,
να μην υπάρχουν άστεγοι, παιδάκια που πεινούνε.
Η συνταγή της τρόικα έχει πολύ αλάτι
κι αν δεν αλλάξει η συνταγή θα χάσει τον «πελάτη».
Χρόνια πολλά, πρωθυπουργέ, από τους βρακοφόρους,
χαράτσι τέρμα της ΔΕΗ κι απ΄τον Στουρνάρα φόρους».

Κι ενώ το 2013 υμνεί τον Α. Σαμαρά, το 2009 τον ονόμαζε… κοράκι, ενώπιον του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον οποίο είπε τα κάλαντα, μετά την εσωκομματική επικράτηση του σημερινού πρωθυπουργού επί της Ντόρας:

«Έτσι, τα φέραν οι καιροί κι οι βουλισμένοι χρόνοι
να κελαηδεί ο κόρακας και να σιωπά τ” αηδόνι…»

 Στον Κώστα Τζαβάρα:

«Αξίες του Πολιτισμού κρίση δεν τις αγγίζει,

και στου Τζαβάρα το σπαθί η μύγα δεν καθίζει

Δραστήριος και υπεύθυνος ως πρέπει στους μεγάλους,

έχει το υπουργείο του πρότυπο για τους άλλους» 

"google ad"

Πάντα με το χαμόγελο, γι αυτό τουτέστιν άρα.

Σήμερα επισκεφθήκαμε τον Κώστα τον Τζαβάρα». 

«Γυρίστε στην κυβέρνηση γιατί ο λαός το θέλει κ φέρνω εγώ το μήνυμα στον Φώτη τον Κουβέλη» είπε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, στα φετινά κάλαντα.

 Ενώ στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, αφού τον κολάκευσε έβαλε και… αιτήματα!

«Εσείς παλεύετε Υπουργέ να κλείσετε τις τρύπες,

επάνω σε χαλάσματα που αφήσανε οι γύπες,

ωστόσο όμως ο λαός άδικα την πληρώνει,

χαράτσια του φορτώσανε που όμως δεν σηκώνει,

οι μίζες να κατασχεθούν που ήρθαν σε πακέτα,

και από τη λίστα της Λαγκάρντ που ήρθε σε δισκέτα».

Οι επιχορηγήσεις

Έχει όμως τους λόγους του ο κ. Κιαγιαδάκης να είναι ο κόλακας της κάθε εξουσίας. Κάθε χρόνο οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης φτάνουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Για να κάνει εκδηλώσεις, να λέει τα κάλαντα και να κάνει πολλά ταξίδια, συνοδεύοντας τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης… Η μαντινάδα στον Κ. Τζαβάρα προφανώς σχετίζεται με τα χρήματα που και το 2012 αλλά και το το 2013 πήρε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Όμιλος επιχορηγείται από τον ΟΠΑΠ, καθώς έχει μεταβληθεί σε νομικό πρόσωπο, ενώ από τον φετινό Αύγουστο και μετά οι κρατικές επιχορηγήσεις έφτασαν τις 40.000 ευρώ!

Στις 7 Αυγούστου 2013 η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίνει χρηματοδότηση 15.000 ευρώ.

Την επομένη, ο ίδιος ο υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράφει ποσό 15.000, το οποίο προφανώς αποτελεί την ίδια χρηματοδότηση με την παραπάνω.

Στις 8, επίσης Αυγούστου, η Περιφέρεια Κρήτης αποφασίζει επιχορήγηση 2.000 ευρώ.

Στις 20 Νοεμβρίου 2013 ο υπουργός Πολιτισμού υπογράφει άλλο ποσό, ύψους 15.000 ευρώ «για την ενίσχυση των καταστατικών του σκοπών, καθώς και την ενίσχυση των Παγκρήτιων εκδηλώσεων του Ομίλου στο Ρέθυμνο».

Στις 25 Νοεμβρίου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης αποφασίζει τη διάθεση 5.000 ευρώ «στον ΟΜΙΛΟ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ για την κάλυψη μέρους των εξόδων συμμετοχής του Ομίλου στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης στον Καναδά».

Τι απαντά ο Στέλιος Κιαγιαδάκης

Παρόλο που δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με κουτσομπολιά στο διαδίκτυο και με ανωνύμους, αναγκάζομαι να απαντήσω μετά από απαίτηση πάρα πολλών. Καθυστέρησα, βέβαια λίγο μέχρι να μάθω τον συντάκτη και τα κίνητρά του.

Πάμε λοιπόν, να δώσουμε μερικές διευκρινήσεις στους αναγνώστες κυρίως, αλλά και στους κακόβουλους που πάντα θα υπάρχουν. Πρώτα απ όλα, οι μαντινάδες της «κακιάς ώρας» δεν είναι απαραίτητα δικές μου, αλλά είναι μια επιλογή διαφόρων φίλων, που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Λυπάμαι που επιλεκτικά σας πείραξε μία και μόνη μαντινάδα και αγνοήσατε τις μαντινάδες διαμαρτυρίας που αναφέρονται στους άστεγους, στα παιδάκια που πεινάνε, στους φόρους του Στουρνάρα και στα χαράτσια της ΔΕΗ.

Ξέρετε εμείς έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε τη δυσαρέσκεια του κόσμου μέσα στα κέντρα εξουσίας, που τα ακούνε οι πάντες και όχι σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας σε κάποια λεωφόρο κάποιας πόλης, που δυστυχώς δεν την ακούει κανείς.

Τώρα, η επίμαχη μαντινάδα, που εννοεί ότι όποιος κι αν ήταν, εκτός απ αυτόν που ήταν το 2010, νωρίτερα στη χώρα, σίγουρα δε θα είχαμε αυτό το κατάντημα. Επειδή όμως ο συγκεκριμένος Πρωθυπουργός σε κάθε αίτημα που του απευθύνουμε, ανταποκρίνεται άμεσα και είναι πολλά αυτά και αφορούν το κοινωνικό σύνολο, όπως για παράδειγμα το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων στο Ρέθυμνο, που αφορά όλη την Κρήτη και που έκλεισε πέρισυ και ξανάνοιξε, για να μην κάνουν τα κρητικόπουλα το γύρο της Πελοποννήσου με τα γνωστά αποτελέσματα στην «Ολυμπία οδό». (Επισημαίνουμε εδώ ότι το Κ.Ε.Ν. Ρεθύμνου είναι η μοναδική Υπηρεσία, που έκλεισε στην Ελλάδα και ξανάνοιξε, προς όφελος της Κρήτης και των Κρητικών). Όταν δε πάλι φέτος δρομολογήθηκε η απομάκρυνσή του, αυτό σταμάτησε και πάλι.

Όταν στις 8 του Σεπτέμβρη ζητήσαμε ζωντανή σύνδεση από τη δημόσια τηλεόραση της Λειτουργίας της Παναγίας των Μυριοκεφάλων και αυτό έγινε, για να το δει όλος ο κόσμος, όπως γίνεται για τη Παναγία της Τήνου και τη Παναγία Σουμελά, προς χάριν του θρησκευτικού τουρισμού και τόσα άλλα που από την μεριά μας, που προσπαθούμε να διασώσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις. Για όλα αυτάπρέπει να πεις ένα ευχαριστώ με το δικό σου τρόπο. Βλέπεις εμείς δεν είμαστε καπεταναίοι σαν τον καπετάν Αριστείδη Μοσχάκη από τις Μαργαρίτες, για τον οποίο παρακαλούμε να ζητήσετε τη γνώμη των Κρητών του Μόντρεαλ.

Πάμε τώρα στις επιχορηγήσεις: Για πρώτη φορά το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να επιχορηγήσει τον Όμιλό μας με το ποσό των 15.000 ευρώ μία φορά και μόνη και όχι τρείς όπως πονηρά πάτε να το εμφανίσετε και που αφορά τη κάλυψη μέρους των εξόδων των εκδηλώσεων του περασμένου Αυγούστου, όπου χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν για να τις παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο, (χωρίς εισιτήριο), όπως κάνουμε πάντα. Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Και ήταν κατά γενική ομολογία άκρως επιτυχημένες.

Φιλοξενούσαμε στο Ρέθυμνο πάνω από 200 άτομα και συγκεκριμένα τα παιδιά των Ποντίων από την Αμερική, τα κρητικόπουλα από την Αυστραλία και τις αποστολές της Κύπρου, του Καστελόριζου και της Ρόδου. Τα χρήματα δε αυτά δεν τα έχουμε πάρει ακόμη και ίσως να μην τα πάρουμε και ποτέ, λόγω της γραφειοκρατίας, παρόλο που έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και όλοι οι προβλεπόμενοι από το νόμο κρατικοί έλεγχοι. Τα χρήματα αυτά προορίζονται να μείνουν στην αγορά της Κρήτης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κλπ.).

Τα 5.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης χρησιμοποιήθηκαν για τη κάλυψη μικρού μόνο μέρους για το ταξίδι στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου κληθήκαμε επίσημα απ’ το Τοπικό Σύλλογο Κρητών, για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων της Ένωσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα με θεατρική, ριζίτικη και χορευτική ομάδα, που άφησε εποχή για τους ομογενείς μας, όπως θα δείτε τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 10 το βράδυ από το TV Creta. Το συνολικό κόστος της αποστολής αυτής ήταν 31.500 ευρώ τις οποίες και οφείλουμε ακόμη στο ταξιδιωτικό γραφείο.

Εγώ προσωπικά δεν ταξίδεψα στον Καναδά και ούτε βέβαια συνόδευσα ανθρώπους της τοπικής εξουσίας και αυτοδιοίκησης, (οι οποίοι όπως πληροφορήθηκα ήταν και αυτοί προσκεκλημένοι από τους διοργανωτές), όπως γράφτηκε, για να μην επιβαρύνω με ένα επιπλέον άτομο τον σύλλογο, αφού όλοι που πήγαν εκεί, είχαν ρόλο στις παραπάνω ομάδες.

Όσον αφορά πάλι εμένα, ουδέποτε έχω κάνει κουμπαριά με πολιτικά πρόσωπα ή παράγοντες και βέβαια με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο γνωρίστηκα όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων στις εκδηλώσεις του δήμου για τους σεισμοπαθείς της Αθήνας, το 1999.

Τελειώνοντας, λυπάμαι που δεν είδατε τι συνέβη την 25η Μαρτίου στο Καστελλόριζο με τρομερή ταλαιπωρία, αποκλεισμένοι λόγω καιρού με επιπλέον τρείς μέρες στο νησί και τρείς στη Ρόδο.

Δεν είδατε τι συνέβη στις εκδηλώσεις στην επέτειο για τα 40 χρόνια του Ομίλου Βρακοφόρων, τι έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, τι έγινε στον Καναδά και όλη τη χρονιά γενικότερα.

Ξέρω όμως ότι όλα αυτά ενοχλούν, πειράζουν ιδιαίτερα αυτούς που κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους, χωρίς να κάνουν τίποτα και σχολιάζουν τους άλλους αρνητικά. Εδώ θέλω να σας πληροφορήσω, επειδή τα φαινόμενα απατούν, οι σχέσεις μου με την εκάστοτε εξουσία, ιδιαίτερα την τοπική, δεν είναι καθόλου καλές. Αντίθετα για όλους αυτούς είμαι εκνευριστικός. Απλά με ανέχονται για τα μάτια του κόσμου, γιατί τα λέμε έξω από τα δόντια. όπως του Παπαδήμου πέρυσι στο Μαξίμου (αλήθεια γιατί δεν βάλατε τις μαντινάδες πέρυσι από εκεί;).

Όσον αφορά τις ανεπιτυχείς προσπάθειές μου να μπω στη πολιτική, ούτε καν το σκεύτηκα ποτέ μου, γιατί απλά η πολιτική δεν με ενδιαφέρει. Αντίθετα με ενδιαφέρει η Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησα επί οκτώ χρόνια (4 χρόνια ως πρώτος νομαρχιακός Σύμβουλος και Γενικός Γραμματέας του πρώτου αιρετού Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρεθύμνου και 4 χρόνια ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαππαίων.

Τέλος, σαν «Κρητικός κόλακας», σας πληροφορώ ότι «και με το διάολο» θα μπορούσα να συμμαχήσω υπέρ των συμφερόντων της Κρήτης και των κρητικών, για τα προβλήματα των οποίων παλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτοί ξέρουν!!

Σας παραθέτω μερικές από τις υπόλοιπες μαντινάδες που εσκεμμένα παραλείψατε:

Α) Φέτος στο Χατζηδάκη και πέρισυ στο Μαξίμου για τον ΒΟΑΚ:

1) Τελειώσατε μετις οδούς, που φτιάξατε στη χώρα,
μα και της Κρήτης η σειρά νομίζω είναι τώρα.

2) Η Εγνατία τέλειωσε, τελειώνει κι η Ιωνία,
η Ολυμπία φτιάχνεται, κι η Κρήτη στη γωνία.

3) Στην Κρήτη δρόμο ασφαλή, να φτιάξετε χρωστάτε
«Μινώα οδός» να λέγεται, ποτέ μην το ξεχνάτε.

Β) Φέτος στο Συμβούλιο της Επικρατείας :

1) Επικρατείας σύμβουλοι στων νόμων το περβόλι,
είστε οι καστροφύλακες, σε σας ελπίζουμ’ όλοι

2) Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου περνά η χώρα
στην Τρόϊκα μπορείτε ‘σεις να κόψετε τη φόρα.

3) Πάνω κι από τους δανειστές, να ‘ναι το σύνταγμα μας
αυτό το αυτονόητο ζητούνε τα παιδιά μας.

Παραδέχομαι ότι οι παραπάνω μαντινάδες είναι «κατάπτυστες», άλλη φορά όμως, θα παίρνω τη γνώμη σας, σαν επαναστάτες του γλυκού νερού και αντιστασιακοί του καναπέ και του διαδικτύου. Μακάρι δε να σας είχα μαζί μου φέτος στο ίδρυμα Χατζηκώνστα, στο Σύλλογο Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», στο Χαμόγελο του Παιδιού και στις Φυλακές Κορυδαλλού, για να δείτε και τη κοινωνική προσφορά του Ομίλου Βρακοφόρων της Κρήτης.

Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι σας ζηλεύω, γιατί όπως λέει και ένα κρητικό
γνωμικό, «αλλοίμονός του απού δεν έχει δουλειά και βρίχνει».

Ανταπάντηση Α. Ανδρικάκη

Κύριε Κιαγιαδάκη, απαντήσατε όπως σας έχουμε μάθει χρόνια τώρα: με αλαζονεία και με την αίσθηση του “σωτήρα” του τόπου. “Λύσατε” – λέτε- με τις διασυνδέσεις σας προβλήματα του Ρεθύμνου, όπως η μετάδοση της λειτουργίας (!) ή η παραμονή του κέντρου νεοσυλλέκτων… Αλλά και άλλα, όπως λέτε. Αν αφήσουμε τη λειτουργία, προφανώς θεωρείτε ότι οι μαντινάδες σας είναι πιο ισχυρές από τη συλλογική δράση! Ακόμη και από τις διαδηλώσεις, όπως γράφετε! Τι να πει κανείς;
Για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λαππαίων ξεχάσατε να μας πείτε ότι αφού αποτύχατε για τη θέση του δημάρχου, καταλαμβάνοντας την τρίτη και τελευταία θέση στις εκλογές (αυτή ήταν μάλλον η εκτίμηση των συγχωριανών σας για τη δράση σας έναντι της εξουσίας…) συμφωνήσατε στη στήριξη του συνδυασμού του δημάρχου, έναντι της θέσης του προέδρου.
Αφήστε, επίσης, τους χαρακτηρισμούς, που απλά αποδεικνύουν την υπεροπτική συμπεριφορά σας. Ειδικά σε ανθρώπους που σας ασκούν κριτική. Σεις την κριτική, με αποδείξεις μάλιστα, τη χαρακτηρίζετε “κουτσομπολιά”… Χαμηλώστε λίγο τα φτερά της υπεροψίας σας… Θεωρείτε εαυτόν υπεράνω κριτικής;
Όσον αφορά στις χρηματοδοτήσεις, γράφουμε ότι από τον Αύγουστο πήρατε δύο (και όχι τρεις όπως αβάσιμα ισχυρίζεστε ότι αναφέρουμε) επιχορηγήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού. Σεις λέτε μία. Οι αποφάσεις όμως δημοσιεύονται εδώ.Τις διαψεύδετε;
Αλήθεια, οι άλλοι φορείς της παράδοσης της Κρήτης, γιατί δεν χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Πολιτισμού, την περιφέρεια ή άλλους κρατικούς φορείς; Πώς εσείς, ένας φορέας της κρητικής παράδοσης, γίνατε νομικό πρόσωπο; Μήπως ακριβώς για να παίρνετε αυτές τις χρηματοδοτήσεις;
Τέλος, κύριε Κιαγιαδάκη, όταν ένας λαός πεινάει, υποφέρει, καταστρέφεται, όταν μια χώρα ξεπουλιέται, κι εσείς βρίσκεται μπροστά στον πρωθυπουργό της καταστροφής και τον χαρακτηρίζετε περίπου ως σωτήρα που τον είχαμε ανάγκη από χρόνια, θεωρείτε ότι εκπληρώνετε το χρέος σας επειδή είπατε εναντίον του ΔΝΤ; Μην έχετε τόσο ελαφρά καρδία… Δεν εκπληρώνετε το χρέος σας ούτε όταν ζητάτε από τον υπουργό Χατζηδάκη να κάνει δρόμους στην Κρήτη, λέγοντάς του ότι έλυσε τα υπόλοιπα προβλήματα της χώρας… Οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι μικρομεσαίοι που καταστρέφονται από την πολιτική του, δεν χαμογελούν με τα αστεία σας μπροστά στην εξουσία…
Και κάτι ακόμα. Θα ομολογήσουμε ότι η θέση σας δεν είναι και τόσο εύκολη. Δεν είναι καλή εποχή για κόλακες της εξουσίας…
Όσον αφορά “στα κίνητρά” του συντάκτη, μάλλον τα καταλάβατε καλά. Είναι να μη μένουν σε ησυχία όλοι αυτοί που είναι στην εξουσία και καταστρέφουν ένα κόσμο και όλοι οι λοιποί, που τους κάνουν πλάτες…

Πηγή: candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ