16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ο Κρητικός που συνεργάστηκε με το FBI στον αγώνα ενάντια στα ψεύτικα κλικ

Ημερομηνία:

Κι όμως, σχεδόν παντού υπάρχει κι ένας …Κρητικός.

Ο Ηρακλειώτης Δημήτρης Θεοδωράκης, 31 χρόνων, και η startup εταιρεία που εργάζεται, η WhiteOps, είχαν ενεργό συμμετοχή και συνεργασία τα τελευταία χρόνια με το FBI και την Google  για να εξαρθρωθεί ένα μεγάλο δίκτυο στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποιούνταν από εγκληματίες για την δημιουργία ψεύτικων προβολών και κλικ.

Σημειώνεται ότι ψεύτικα clicks, είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για την εξαπάτηση διαφημιστικών δικτύων. Το συγκεκριμένο δίκτυο λειτουργούσε τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια και απέφερε έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων στους δημιουργούς του.

Εκτός από μια συντονισμένη παρέμβαση για την αφαίρεση των botnets του δικτύου, το Αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ένα κατηγορητήριο εναντίον οκτώ υπόπτων που εκτιμάται ότι βρίσκονται πίσω από το project.

Κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν ενώ το θέμα έλαβε μεγάλη έκταση στις ΗΠΑ.

Το FBI, το κυνήγι των ψεύτικων "κλικ" κι ένας Κρητικός

Οι ερευνητές και το FBI, δήλωσαν ότι οι διαχειριστές χρησιμοποίησαν διαφορετικά προγράμματα για να δημιουργήσουν προβολές διαφημίσεων και κλικ. Χρησιμοποιούσαν τεχνάσματα, όπως τη μίσθωση άλλων botnet, αλλά και τη δημιουργία δικών τους botnets που φιλοξενούνταν σε διαφορετικά data centers, για να αποκρύψουν τις πραγματικές διευθύνσεις IP. Δημιουργούσαν ακόμα και νομιμοφανείς σελίδες για την προβολή διαφημίσεων αλλά και για τον έλεγχο των bots.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι συμμορία κατάφερε να επεκτείνει το bot σε περισσότερους από 700.000 υπολογιστές, μολύνοντάς τους με κακόβουλο λογισμικό. Το bot άνοιγε κρυφά παράθυρα του προγράμματος περιήγησης για να φορτώνει ιστοσελίδες που φυσικά απέφεραν στους εγκληματίες περισσότερα κέρδη.

cretalive.gr με πληροφορίες από buzzfeednews.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...