18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων καταγγέλει επίθεση φοροεξουθένωσης

Ημερομηνία:

Σε οικονομικό αδιέξοδο θα οδηγηθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι του νομού με την επιβολή της φοροληστείας που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση με το χαράτσι ανά στρέμμα στα βοσκοτόπια. Επιπλέον, μειώνεται κατά 30% όπως διέρρευσε, η στρεμματική ενίσχυση των κτηνοτρόφων της Κρήτης. Παράλληλα, η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης στον Αποκόρωνα και στα Σφακιά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, με το να παίζει παιχνίδια η ΠΑΣΕΓΕΣ δίνοντας το δικαίωμα της ενεργοποίησης στην ΕΑΣ Αγρινίου για να εισπράξει το παράνομο χαράτσι των 25€.

Αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα για την επιβίωσή μας. Μετά την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών, την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, την αύξηση στην εισφορά του ΕΛΓΑ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΟΓΑ, την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση που επιβαρύνει τον κτηνοτρόφο, την κατάργηση του ΕΛΟΓΑΚ, τις έκτακτες φορολογήσεις, τα προβλήματα με τις άδειες λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων, τα χρέη και η έλλειψη ρευστότητας κα.

Με αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση βάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αγροτικών καλλιεργειών και εδαφικών εκτάσεων σε ολοένα και λιγότερα χέρια μέσα από τα απανωτά ασήκωτα χαράτσια στους κτηνοτρόφους.

Από το 2014, το σημερινό χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα επεκταθεί και στις αγροτικές καλλιέργειες, βοσκοτόπια, σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, στην κυριολεξία σε κάθε σπιθαμή γης. Το θέμα συζητείται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) της συγκυβέρνησης. Προετοιμάζοντας το έδαφος κάνουν λόγο για κατ’ αποκοπή χαράτσι που σε μεσοσταθμικά επίπεδα θα ξεπερνά τα 10 ευρώ το στρέμμα.

Η επίθεση φοροεξουθένωσης των κτηνοτρόφων έχει και συνέχεια με το νέο φορολογικό σύστημα, που ήδη έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί στα αγροτικά εισοδήματα επίσης από το 2014. Ειδικότερα, στο 13% θα μπαίνει ο φόρος και θα ξεκινά από το πρώτο ευρώ «καθαρού εισοδήματος». Ταυτόχρονα καταργείται και το σημερινό καθεστώς, γίνεται υποχρεωτική, για όλους τους αγρότες, η χρήση λογιστικών βιβλίων, καταπώς ισχύει και για τους αυτοπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Αντίθετα, η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε μεγάλες ιδιοκτησίες αποτελούν τις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορική καταγραφή μιας Μελαμπιανής παρέας

Του Σταύρου Φωτάκη Στο κουτί της μουσικής-τραγουδιστικής Μελαμπιανής παράδοσης υπάρχουνε...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι σοκαριστικοί διάλογοι των χούλιγκαν μετά τα επεισόδια στου Ρέντη

Τα σοκαριστικά συνθήματα που φώναζαν οι χούλιγκαν που πραγματοποίησαν...

Συγκέντρωση και πορεία στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τον Κ. Μανιουδάκη | Βίντεο

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως στην υπόθεση θανάτου του...