14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Μίκης Θεοδωράκης εμπνέει τους Κούρδους του Κομπάνι [βίντεο]

Ημερομηνία:

Ένας νεαρός Κούρδος αποφάσισε να φτιάξει ένα video για τον αγώνα των Κούρδωνμαχητών στο Κομπάνι, που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Και δεν βρήκε καλύτερη μουσική για το ντύσει από τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο χρήστης OzKardozi ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube ένα video διάρκειας έξι λεπτών με στόχο να υμνήσει τον αγώνα που δίνουν οι Κούρδοι μαχητές κατά των τζιχαντιστών του ISIS για τον έλεγχο της πόλης Κομπάνι.

“Έντυσε” το video του με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Ζ του Κώστα Γαβρά (για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη).

[youtube id=”I7a0WlBQ8kw” width=”620″ height=”360″]

Ο ίδιος ανέβασε κι ένα άλλο, εξίσου συγκινητικό video: μια γυναίκα από εκείνες που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους έχασε σε μια μάχη τα πόδια της. Αλλά φαίνεται στο video να τραγουδά για την ελευθερία της πόλης και του λαού της…

[youtube id=”_CBeAave2o0″ width=”620″ height=”360″]

newsit.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ