20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Μανούσος Βολουδάκης για το θέμα της διάβρωσης των ακτών του Βόρειου Άξονα στο ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης

Ημερομηνία:

Με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης Γιάννη Στρογγυλό και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, με αντικείμενο το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στη βόρεια πλευρά του νομού Χανίων.

Ο Μ.Βολουδάκης ζήτησε ενημέρωση για τις θέσεις του ΤΕΕ για το θέμα, καθώς και την άποψη του ΤΕΕ για την πρόοδο των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης και την προκήρυξη του έργου προστασίας και αποκατάστασης της ακτής. Υπενθυμίζεται ότι επί των ημερών της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το έργο είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση από το πακέτο Γιουγκέρ, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχει από δικούς της πόρους χρηματοδοτήσει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Ο Μ.Βολουδάκης χαρακτήρισε το ζήτημα αυτό ένα από τα σοβαρότερα του νομού, καθώς υπάρχει σταδιακή αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, στην περιοχή μάλιστα που αποτελεί πραγματική ατμομηχανή του τουρισμού, από το Σταλό ως το Κολυμπάρι. Τόνισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η μελέτη που έχει ανατεθεί στο ΕΛΚΕΘΕ και να προχωρήσει η προκήρυξη του έργου, ενώ συμμερίσθηκε την ανησυχία του ΤΕΕ για τους χρόνους διεκπεραίωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα προηγειθεί της προκήρυξης. Στη συνάντηση τονίσθηκε ότι παράλληλα θα πρέπει να ελεγχθεί το φαινόμενο των παράνομων αμμοληψιών που επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Ο Μ.Βολουδάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να καταβληθεί από την επόμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να ξεπερασθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ενώ πρόσθεσε ότι από πλευράς του, εφ’ όσον εκλεγεί , θα αναδείξει το θέμα σε ζήτημα προτεραιότητας για το νομό.

Κατά τη συνάντηση ο Μ.Βολουδάκης παρέλαβε υπόμνημα του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης για τις υποδομές και τα δημόσια έργα του νομού. Στη συνάντηση μετείχαν και οι Λ.Κοπάσης, Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ και Κ.Μπροκαλάκης, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...