22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Μανώλης Γ. Σκουλάκης σχετικά με τη μήνυση του Γ.Γ. Αθλητισμού για το Ποδηλατοδρόμειο Χανίων

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης εκφράζει την αντίδρασή του σχετικά με όσα αναφέρονται σε δελτία τύπου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Συναδινού και του Δήμαρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα σχετικά με το Ποδηλατοδρόμειο Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Μ ε καθυστέρηση αλλά και μεγάλη έκπληξη μελέτησα (2) δύο δελτία τύπου σχετικά με το ποδηλατοδρόμιο Χανίων στα Καθιανά Ακρωτηρίου. Το  πρώτο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού  κυρίου Συναδινού κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Χανιά (9-05-2017)και το δεύτερο του Δημάρχου Χανίων (11-05-2017)

Το Δελτίο Τύπου του Γενικού Γραμματέα επικαλούμενο πληροφορίες του ΑΠΕ κάνει μία ενημέρωση για την πορεία του έργου , που δεν ολοκληρώθηκε όντως ποτέ και πως ο Γενικός Γραμματέας κατέθεσε μήνυση στον Εισαγγελέα για εντοπισμό πιθανών  ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου για  την μη ολοκλήρωση του έργου.

Καλώς κατά την γνώμη μου υπέβαλε την μήνυση ,αλλά κάκιστα δεν είχε ενημερωθεί από τις υπηρεσίες της Γ.Γ.Α και από τον σημερινό Δήμαρχο Χανίων για τις λεπτομέρειες του έργου, το όποιο είχε παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Χανίων για  ολοκλήρωση. Το κυριότερο όμως που θα μάθαινε (εκτός εάν το γνώριζε? )ήταν ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή , με προσωπική μου παρέμβαση στον Εισαγγελέα και παρουσία δικηγόρου του Δήμου ,υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στις 11/4/2014.

Σε σχέση με το δελτίο  τύπου του Δημάρχου Χανίων (δύο μέρες μετά )θέλω να παρατηρήσω ότι επιτέλους παραδέχθηκε σε επιστολή του προς τον Γ.Γ.Α ότι η προηγούμενη Δημοτική αρχή είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στης 11-4-2014 (πριν 3 χρόνια) κατά παντός υπευθύνου για το εν λόγο έργο ,μετά από την οποία αναφορά διενεργείται προανάκριση .

Όφειλε  όμως ο κ. Δήμαρχος να ενημερώσει τον Γενικό ότι με τεράστιες προσπάθειες και πολλές πιέσεις η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εξασφάλισε πίστωση για το έργο 400.000,από την ΟΠΑΠ.ΑΕ (θέμα 22)(απόφαση 28/21.10.2011).

Κυρίως όμως όφειλε ο κ. Βάμβουκας στην επιστολή του να ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα διευκρινήσεις για κάποια υπονοούμενα «για συμφωνημένη πρόθεση μεταξύ Δήμου και Υπουργείου να ενταχθεί το έργο του  ποδηλατοδρομίου στο ΕΣΠΑ» και κυρίως να ζητήσει από τον Γενικό να ξεκαθαριστεί το ερώτημα που θέτει στο κείμενο του «γιατί χρειαζόταν ευρωπαϊκή επιδότηση ο Δήμος Χανίων για ένα έργο που είχε παραδοθεί,είχε αποπληρωθεί και υποτίθεται  είχε ολοκληρωθεί χωρίς να εντοπιστούν παραλείψεις ή ατέλειες? Η μήπως δεν ήταν έτσι? Ήταν κοινό μυστικό πως το ποδηλατοδρόμιο δεν είχε ολοκληρωθεί και η τότε πολιτική ηγεσία προσπαθούσε να το καλύψει.

Τις παραπάνω παρατηρήσεις θέλησα να προσθέσω σ΄αυτά που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για το ποδηλατοδρόμιο Χανίων με αίσθημα ευθύνης για ένα πολύτιμο έργο του Νομού μας πού μόνο με συνεργασία όλων των φορέων ίσως κάποτε ολοκληρωθεί. Θέλω να πιστεύω ότι ή μηνυτήρια αναφορά της 11/4/2014 της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής σύντομα θα αποδώσει αποτελέσματα.

Μια φιλική συμβουλή μόνο. Μην ψάχνουν κάποιοι για ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Θα απογοητευθούν και θα εκτεθούν

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγραφή των αγροτικών προβιομηχανικών εγκαταστάσεων της Βενετοκρατίας στον Δήμο Αποκορώνου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκορώνου,...

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...