14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκανός στο αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman

Ημερομηνία:

Μεταξύ των επισήμων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση προς τιμήν της νέας αμερικανίδας διοικητού της διακλαδικής διοίκησης συμμαχικών δυνάμεων Νεαπόλεως και των ναυτικών δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, ναυάρχου Μισέλ Χάουαρντ, δεν παρέστησαν μόνο πολιτικά πρόσωπα και στρατιωτικές αρχές, αλλά και ιεράρχες. Και αν και για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, η παρουσία του ήταν αναμενόμενη το ίδιο δεν ισχύει για την παρουσία του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Ο Μητροπολίτης συνοδευόμενος απο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Γιακουμάκη, ήταν μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων στην δεξίωση που παρέθεσε η διοίκηση του αεροπλανοφόρου προς τιμήν της ναυάρχου Μισέλ Χάουαρντ

Στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών του αεροπλανοφόρου, παρέστησαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπής και Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πηρς και οι τοπικές αρχές.

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

Το αεροπλανοφόρο βρισκόταν αρχικά στον Περσικό Κόλπο, όμως επανατοποθετήθηκε στη Μεσόγειο. Η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε από αρκετούς ως απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία.

Nα αναφέρουμε ότι στις 3 Ιουνίου ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) απο το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS Harry Truman στη Μεσόγειο θάλασσα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που αεροπλανοφόρο διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις από την περιοχή ευθύνης του 6ου στόλου (AOR) από το 2003.

Δείτε φωτογραφίες:
trouman_papade6

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ