13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο Μουλόπουλος προαναγγέλει «κόφτη» στους αρθρογράφους του ΔΟΛ- Γνώμη δεν έχουν μόνοι αυτοί

Ημερομηνία:

Επιμένει ο Βασίλης Μουλόπουλος στο ότι η ανάληψη καθηκόντων στον ΔΟΛ ήταν καθαρά προσωπική του επιλογή. Μιλώντας στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ “Αυγή” ο κ.Μουλόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο δημοσιογραφικό συγκρότημα και τις πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσε η δική του παρουσία, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρξε «καμία συμφωνία, ήταν δική μου προσωπική επιλογή, μετά από πρόσκληση του Ψυχάρη».

Ανέφερε, επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος που κινήθηκε και στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας, ότι «για τον ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων» και σημείωσε ότι η κρίση στον Τύπο αφορά μεγάλο μέρος του, όχι μόνο το συγκεκριμένο συγκρότημα, μετά και την κατάργηση του “αγγελιόσημου”. «Η λύση πρέπει να προέλθει από το πολιτικό σύστημα … ας συμφωνήσουν να διασωθεί ο ΔΟΛ. Και όχι μόνον ο ΔΟΛ».

Για την παρουσία του ίδιου και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, πρότεινε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να «έρθουν να βοηθήσουν. Ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ένα από τη Νέα Δημοκρατία, τους περιμένω».

Σχολιάζοντας τη φημολογία περί υποψήφιων επενδυτών, ο ίδιος εκτίμησε ότι «το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων, είναι πρόβλημα δανεισμού. Ο ΔΟΛ δεν έχει ελλείμματα και, εάν έχει, είναι μικρά και με μικρό “συμμάζεμα” μπορεί να έχει και κέρδη. Το θέμα είναι ότι το κέρδος, τα έσοδα δεν φτάνουν για να χρηματοδοτήσουν τα χρέη».

Συνέδεσε μάλιστα την προσπάθεια διάσωσης του ΔΟΛ με το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και την πρόβλεψη για εξωδικαστικό συμβιβασμό», που «θα είναι οπωσδήποτε έναν εργαλείο για ένα μελλοντικό επενδυτή … μαζί … με ένα μπίζνες πλαν, ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης».

Τέλος, προανήγγειλε αλλαγή στην… κριτική που θα ασκείται στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό ιδίως μέσα από την αρθρογραφία. Ο κ. Μουλόπουλος τόνισε πως όσον αφορά την «πολιτική γραμμή», ειδικά μάλιστα από μεγάλο μέρος όσων αρθρογραφούν: «Είναι αυτοί που βγαίνουν και “πουλάνε” τον ΔΟΛ τη μια στον Αλαφούζο και την άλλη στον Μαρινάκη. Αυτοί είναι … Οι αρθρογράφοι και όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Δεν γίνεται να γράφουν μυθεύματα, ότι ο Τσίπρας πήρε ένα σπίτι από πλειστηριασμό από έναν που κρεμάστηκε. Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει «τσογλάνι» τον πρωθυπουργό από δημόσια συχνότητα. Κανείς δεν μπορεί να το λέει αυτό ούτε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και γνώμη δεν έχουν μόνοι αυτοί, κι άλλοι μπορούν να έχουν γνώμη».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...