22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Μπαρδέμ και η Κρουζ μπήκαν στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ

Ημερομηνία:

Οι παραγωγοί του Χόλιγουντ έφτιαξαν μια πιθανή μαύρη λίστα με την Πενέλοπε Κρουζ και τον σύζυγό της Χαβιέ Μπαρδέμ, αφού το ζεύγος των ηθοποιών από την Ισπανία άσκησαν δημόσια κριτική στο Ισραήλ για την επίθεσή του στη Γάζα.
Τον Ιούλιο, οι Μπαρδέμ-Κρουζ υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που  έγραφε μεταξύ άλλων «η γενοκτονία που διαπράττεται από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής».

Η επιστολή αποδίδει το πρόσφατο αιματοκύλισμα στην ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

«Η Γάζα ζει μέσα στον τρόμο … ενώ η διεθνής κοινότητα στέκει απαθής», έλεγε η επιστολή από την Ισπανία, που υπογράφτηκε από 100 εξέχουσες προσωπικότητες της βιομηχανίας του σινεμά.

Ένας «κορυφαίος παραγωγός» που έχει δουλέψει στο παρελθόν με την Π. Κρουζ είπε ανώνυμα στο περιοδικό TheHollywoodReporter ότι δεν θα την ξαναπροσλάβει ποτέ.

Ένας άλλος κορυφαίος επιχειρηματίας του χώρου είπε ότι είναι «εξοργισμένος με τον Χαβιέ και την Πενέλοπε» και ότι δεν ξέρει αν θα ξαναδουλέψει στο μέλλον με τους «οσκαρικούς» ηθοποιούς.

Μόνο ένας διευθύνων, ενός στούντιο του Χόλυγουντ, φάνηκε διατεθειμένος να εκθέσει τις απόψεις του δημόσια.

«Ως εγγονός επιζώντων του Ολοκαυτώματος, ξέρω ότι οποιοσδήποτε χαρακτηρίζει “γενοκτονία” αντί αυτοάμυνας αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ, είτε είναι ανίδεος, είτε είναι γνήσιος αντισημίτης οπότε δεν πρέπει να σχολιάζει.» δήλωσε ο διευθύνων της RelativityMedia Ράιαν Καβάνα.

Ο Καβάνα προηγουμένως δήλωσε στο ίδιο περιοδικό: «η επιστολή κάνει το αίμα μου να βράζει». Τώρα ενημερώνει ότι μέσα σε 24 ώρες από τις σχετικές δηλώσεις του, έλαβε πάνω από 500 συγχαρητήρια τηλεφωνήματα, e-mail και γραπτά μηνύματα. Είπε, επίσης, ότι αυτή η υποστήριξη προέρχεται και από άλλους παραγωγούς της Χολυγουντιανής επιχειρηματικής ελίτ.

Αλλά, προσέθεσε πως δεν πιστεύει ότι στο τέλος μπορεί να επηρεαστεί η καριέρα των δύο ηθοποιών από τις δηλώσεις τους, αρκεί βέβαια οι ταινίες τους να είναι επιτυχημένες.

Ένας άλλος παραγωγός είπε ότι «Πιστεύω ότι το γεγονός που οποιοσδήποτε επιχειρηματίας ή παραγωγός θα μετράει στο άμεσο μέλλον, πριν να συνεργαστεί με την Κρουζ ή τον Μπαρδέμ, θα αποτελεί την αξία τους στη διεθνή αγορά και ποιες είναι οι περιοχές καθώς και τα κοινά που έχουν απομονώσει με αυτά που είπαν. Μπορεί να μην είναι και πάρα πολλά. Πάντως πάνω απ’ όλα είναι ζήτημα επιχειρηματικού ρίσκου.»

Υπήρξαν και σταρ,που είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Ισραήλ, που επίσης κατέκριναν όσους υπέγραψαν την επιστολή. Ο ηθοποιός Τζων Βόιτ, συχνός υποστηριχτής δεξιών ζητημάτων, έγραψε ένα δικό του γράμμα προσκαλώντας τους Κρουζ-Μπαρδέμ «να κρεμαστούν από ντροπή».

«Ζητάω από όλους τους συναδέλφους μου που υπέγραψαν αυτήν τη δηλητηριώδη επιστολή, να επανεξετάσουν τα κίνητρά τους. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατηγορία του αντι-σημιτισμού που εξαπολύεται τώρα από παντού στον κόσμο;»

http://www.topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...